Einde seizoen: Dagzege, Vlaams kampioen en zilver op PK @Ravels

Einde seizoen: Dagzege, Vlaams kampioen en zilver op PK @Ravels

In de laatste wedstrijd van de Flanders XCO Series in Ravels stond voor onze nieuwelingen nog heel wat op het spel: Brent Demaerel ging er de strijd aan voor de Antwerpse provinciale titel en Lukas Malezsewski wou er de Vlaamse kampioenentrui binnenhalen.

 

En het werd een toprace voor het team. Brent Demaerel startte op de derde rij maar kon direct goed opschuiven en door wat risico’s te nemen kon hij aansluiten bij de kopgroep met Lukas en twee andere renners. Met vier reden ze vooraan toen één van de renners een foutje maakte waardoor Brent viel. Hij zette de achtervolging in en kon terug aansluiten bij de drie andere maar dat koste hem helaas veel krachten. En dus moest hij de drie laten rijden toen Lukas op het einde het tempo optrok naar de sprint toe. Mijn zijn vierde plaats in het wedstrijdklassement en een zilveren medaille op het provinciaal kampioenschap Antwerpen kon Brent het seizoen tevreden afsluiten. Een welkome verademing na weken van pech en een bevestiging van de groei die hij dit seizoen kende. Proficiat Brent! Lukas ging in Ravels met de dagzege lopen werd daardoor ook met glans Kampioen van Vlaanderen. Hij sluit hiermee een prachtig mountainbike seizoen af waarin hij alle truien en klassementen waaraan hij deelnam won. Proficat Lukas als Vlaams-Brabants kampioen, winnaar van de Flanders XCO Series en Vlaams kampioen, winnaar van de Wallonia Cup, Belgisch kampioen, winnaar van de BeNeLux Cup en BeNeLux kampioen.

 

Bij de FUN A klasse reed Niels Vanpol een degelijke wedstrijd, onze Belgische kampioen kwam als vijfde over de eindstreep.

 

Het singletrack parcours van ATB Kempen is niet meteen de favoriet van Nick Vanpol, hij zag de wedstrijd bij de U23 dan ook eerder als een doorgedreven training. Een goede voorbereiding op de Roc D’Azur waar hij de week erna samen met broer (en papa) aan zou deelnemen. Daar in het zuiden van Frankrijk sloten Niels en Nick hun mountainbike seizoen mooi af.

 

Zo zit het MTB seizoen 2017 voor ons team er op !  Een beresterk seizoen met mooie collectieve resultaten en vooral heel veel groei bij onze renners.  We wensen al onze renners wat verdiende rust, we bedanken onze supporters voor alle steun en we zien jullie volgend seizoen graag terug onder een nieuwe naam, met een paar nieuwe gezichten maar nog steeds met het zelfde doel: jonge renners begeleiden naar de beste versie van zichzelf #weareone.

About the Author