Lekke bandenrace @Kluisbergen

Lekke bandenrace @Kluisbergen

Twaalf jaar na het EK in Kluisbergen stond er op zondag 20 augustus terug een UCI wedstrijd op het programma.  De Funnybikers, jaarlijks goed voor dé tourtocht van de Vlaamse Ardennen om en rond de Kluisberg, waren opnieuw de organisatoren van deze wedstrijd.   Het parcours met een 160 tal hoogtemeters bevatte weinig technische hoogstandjes, maar was toch loodzwaar wat resulteerde in grote tijdsverschillen in de uitslagen.

Bij de nieuwelingen was Lukas Malezsewski in de tweede ronde op achtervolgen aangewezen.  Het waren vooral de Nederlanders die in Kluisbergen de plak zwaaiden.  Net toen Lukas de aansluiting leek te maken met de koplopers kreeg hij af te rekenen met een leeglopende achterband.  Tijdsverlies in de materiaalpost dus en Lukas kon nog net vierde worden, wel goed genoeg om de leidersplaats in de tussenstand te behouden.  Brent Demaerel verteerde de klimstart niet zo goed, maar kon ronde na ronde toch opschuiven.  Met een dertiende plaats en vijfde Belg kan hij toch tevreden terugblikken.

Geen Niels Vanpol bij de Amateurs die forfait gaf in Kluisbergen wegens een examen daags nadien.

Bij de beloften was het voor Nick Vanpol opnieuw de opdracht om wat UCI punten te sprokkelen.  Maar op de top van de Kluisberg, bij het indraaien na de startklim, besloot Nick helemaal langs binnen te draaien, net iets te dicht tegen een niet zichtbare uitstekende dorpel en stond na 900 m wedstrijd te voet met een lekke band.  Lopen naar de materiaalpost en er een doorgedreven training van maken was het enige wat nog haalbaar was.

Volgend weekend slaat de Benelux Cup zijn tenten op in Zoetermeer (Nederland).

About the Author