Knappe zesde plaats voor Nick Vanpol in Denemarken

Knappe zesde plaats voor Nick Vanpol in Denemarken

In het bos van Nordskoven in Silkeborg stond de vierde manche van de Deense Flammen Liga (bij ons beter bekend als de SRAM Liga) op het programma.  Een wedstrijd waar Nick Vanpol hoopte wat UCI punten te sprokkelen na de materiaalpech in de twee recente UCI wedstrijden in Frankrijk en België.  Op vrijdagochtend vertrok een teamdelegatie richting Denemarken en het parcours werd vrijdagnamiddag reeds verkend.  Nick was meteen verknocht aan het bosrijke singletrackparcours met 160 hoogtemeters per ronde.  Technische passages met namen als de “Devils Drop”, Heaven to Hell”, “Stairway To Heaven” en “Devils Littlesister”  zorgden voor spektakelrijke passages voor renners en toeschouwers.  Na een tweede parcoursverkenning op zaterdag en een goede nachtrust had Nick er op zondag veel zin in.

Met 47 deelnemers en een vijftal nationaliteiten, waaronder veel Noren en uiteraard Deense deelnemers, stond een sterk deelnemersveld met vooral internationale beloften aan de start.  Nick moest met stuurbordnummer 20 (volgorde UCI punten) van start gaan vanop de vijfde rij.  Hij kon in de eerste ronde post vatten op de zesde plaats en wist die vast te houden tot aan de finish.  De koplopers waren in de eerste ronde te ver weg gereden zodat Nick zich op de vijfde plaats moest focussen.  Na haasje over met plaats zeven werd Nick na vijf ronden knap zesde, goed voor 18 UCI punten.

Top-15:

uitslag top-15

Volledige uitslag kan je hier vinden.

20883440_1721390874831444_1839679901_o

20863845_1721391764831355_2129981371_n

About the Author