Twee Belgische titels en bronzen medaille @BK in Erezée

Twee Belgische titels en bronzen medaille @BK in Erezée

Dit weekend ging in Erezée het nationaal kampioenschap mountainbike door op het met hoogtemeters bezaaide parcours in Erezée.

Op zaterdag kwam Niels Vanpol aan start bij de amateurs. Hij nam meteen de kopstart en kon na de eerste lange klim uitlopen op 30 seconden van de eerste achtervolger. Die voorsprong kon hij houden tot het einde van de wedstrijd. Even leek het erop dat het alsnog een spannende finale zou worden, maar Niels hield stand en bracht een prachtige titel en trui naar onze teamtent. Proficiat!

In de nacht van zaterdag op zondag viel heel wat regen uit de lucht in Erezée. Wat de weken voorheen een droog parcours was, werd nu net iets gladder en zwaarder. Gelukkig viel er geen regen tijdens de wedstrijden. De dag startte met de wedstrijd van de nieuwelingen. Lukas Malezsewski kwam na 13 wedstrijden op het podium als topfavoriet aan start. Hij bleef echter nuchter en wist dat voor elke meter gevochten moest worden. Ook hij nam een goede start en kon de wedstrijd rustig domineren. Met een mooie minuut voorsprong mocht hij zich tot Belgisch kampioen kronen. Ook Brent Demaerel nam een prima start en kon topfit aan de wedstrijd starten. Hij reed de eerste ronde op de 10de plek maar kreeg dan materiaalpech (ketting) en verloor daardoor heel wat plaatsen waardoor hij op achtervolgen was aangewezen. Uiteindelijk reed hij als 17de over de meet. Niet wat we verwacht hadden en jammer want er zat veel meer in de benen vandaag.

Na de middag kwamen onze beloften Alexander Loquet en Nick Vanpol aan de start. Nick kwam de startloop uit rond de 10 de plek. Maar, de 190 hoogtemeters per ronde gaven hem de mogelijkheid zijn klimtalent te etaleren en positie per positie op te schijven. De laatste drie ronden reed hij op de derde plek, en stek die hij tot aan de meet kon aanhouden. Een prachtige derde medaille voor het team was binnen. Wat een wedstrijd, Nick! Ook Alexander stapte tevreden van zijn fiets. Na een heel sterke startloop waarbij hij heel wat renners inhaalde, reed hij de rest van de wedstrijd mooi een eigen tempo.

Wij kijken tevreden terug op een prachtig BK. Dankjewel aan de vele aanwezige supporters. We hopen dat jullie genoten van ons team café.  Op naar Houffalize volgende week!

 

About the Author