Collectief sterk in Paal

Collectief sterk in Paal

Dit weekend stond de wedstrijd van de Flanders XCO Series op de Klitsberg in Paal op het programma. Deze wedstrijd was tevens het Limburgs provinciaal kampioenschap. Het bosrijk parcours lag er op zondagochtend nog vrij droog bij, maar na de middag zorgden enkele regenbuien voor extra modder en slijk.

 

Bij de nieuwelingen kwamen Brent en Lukas aan start. Lukas had een mindere start en was direct op achtervolgen aangewezen. Dat lukte aanvankelijk vrij goed, maar de overmacht van Quinten VW die hier het thuisvoordeel genoot was toch te groot. Lukas eindigde knap tweede. “Ik had geen goede dag, in het bos kreeg ik precies geen lucht, mijn hartslag schoot de lucht in en ik moest wel lossen” wist de renner. Ook Brent reed een sterke wedstrijd.

 

Niels Vanpol reed zich in de FUN klasse naar een schitterende derde plek. Hij kwam helaas net iets te kort om zich ook Limburgs kampioen te kunnen kronen.

 

Broer Nick Vanpol werd in zijn beloften categorie wel Limburgs kampioen maar miste dan weer nipt het podium met een mooie vierde plek. “Op een betere dag had ik misschien wel een beter resultaat gehaald, maar het ging gewoon niet echt goed vandaag” aldus een uitgeputte renner na de wedstrijd. Alexander koos voor een trainingsweekend en reed niet mee in Paal.

 

In voorbereiding van Belgisch Kampioenschap trekt het team nog enkele dagen op stage. Het BK gaat door op 22-23 juli 2017 in Érezée. Supporters meer dan welkom in ons VIP teamcafé.

About the Author