Op twee fronten actief !

Op twee fronten actief !

Dit weekend was het team actief op twee fronten.   Nick Vanpol, vergezeld door zijn broer Niels, trokken naar de Coupe de France in het Jura gebergte voor een wedstrijd van de Coupe de France.  Onze andere bikers stonden aan de start in Moerbeke-Waas, een wedstrijd die deel uitmaakt van de Flanders XCO Series.

Coupe de France

Zaterdag startte Nick in de hors categorie wedstrijd, samen met 85 deelnemers.  Vanop de derde rij verliep de start perfect en kon hij zich na driehonderd meter op een zeventiende plaats nestelen.  In de eerste ronde kon hij reeds vijf plaatsen goed maken.  Na drie ronden zag Nick de vijfde plaats binnen bereik liggen, maar anderhalve ronde voor het einde kreeg Nick met pech af te rekenen.  Een lekke band op een rockgarden strooide roet in het eten.  Jammer voor de UCI punten, maar Nick liet weten dat hij met een goed gevoel de wedstrijd betwistte.  Nick blijft in de Vogezen trainen en rijdt volgend weekend, net als onze andere bikers, de wedstrijd in Paal.

Flanders XCO Series

Het vlakke zanderige singletrackparcours van Moerbeke-Waas was reeds toe aan zijn zestiende editie.  De plaatselijke bosbikers zorgen steevast voor een goede ambiance en organiseren er ook het provinciaal kampioenschap voor de provincie Oost-Vlaanderen.

Lukas zag bij de nieuwelingen (40 deelnemers) zijn indrukwekkende zegereeks (11 overwinningen op een rij) onderbroken door een knappe derde plaats.  Hij voelde zich niet helemaal in zijn sas, maakte een paar foutjes die hij niet meer kon rechtzetten.  Brent Demaerel schoof in de start onderuit en was op achtervolgen aangewezen.  Hij vocht knap terug en strandde op een dertiende plaats.

Bij de elite/beloften kwam Alexander als achttiende over de streep.

Volgende week staat een wedstrijd van de Flanders XCO Series op de Klitsberg in Paal op het programma.

About the Author