Collectieve knalprestaties @Baraque de Fraiture

Collectieve knalprestaties @Baraque de Fraiture

Op de skipiste van de Baraque de Fraiture, met zijn 652 meter het hoogste punt van het plateau des Tailles nabij Vielsalm, werd de zevende en laatste manche van de G-SKIN Wallonia Cup afgewerkt.  De hoogtemeters verraden meteen een zware omloop in zomerse temperaturen.  Volgens vele mountainbikers de zwaarste omloop van het voorbije seizoen.

Bij de nieuwelingen stonden Lukas Malezsewski en Brent Demaerel aan de start.  Na zes dagzeges wou Lukas ook vandaag de dagzege veilig stellen, maar dit liep niet van een leien dakje.  “Vandaag was het niet makkelijk om te winnen, want tijdens de opwarming voelde ik al dat het niet goed was.  Ik startte heel rustig en was dan ook al meteen op achtervolgen aangewezen.  Tijdens de wedstrijd ging het elke ronde iets beter en kon ik toch nog de koplopers inhalen en de dagzege meepikken.  Met een zeven op zeven ben ik uiteraard heel tevreden.  Blij met de eindzege!” liet Lukas na afloop noteren.  Het was trouwens zijn elfde seizoensoverwinning op rij.  Brent was goed gestart maar moest al vlug de wedstrijd staken.

Op dit parcours kon Niels zijn klimtalent tonen en in de eerste ronden zat hij mooi mee vooraan.  In de laatste ronde was er de strijd voor de derde plaats, maar in de laatste klim kon hij de podiumplaats niet vast houden.  Toch knap vierde en een mooie derde plaats in het eindklassement.

Mooie strijd bij de beloften voor de overige podiumplaatsen waar Nick lang uitzicht had op de derde plaats.  Maar in de voorlaatste ronde viel het groepje uiteen en kon Nick nog eventjes aanspraak maken op de derde plaats.  “Ik kwam net iets te kort door de 14-daagse studiereis naar de USA, dus ik ben best wel tevreden met het gevoel hier vandaag en de vierde plaats.” zei Nick na aankomst.

De volgende wedstrijd wordt de Flanders Cup in het Oostvlaamse Moerbeke-Waas op zaterdag 25 juni.

About the Author