Tiende overwinning op een rij voor Lukas Malezsewski !

Tiende overwinning op een rij voor Lukas Malezsewski !

Er komt geen einde aan de onvoorstelbare zegereeks van Lukas Malezsewski.  Reeds voor de tiende keer op rij pakt Lukas Malezsewski de dagzege.  Een grote schare supporters was in Verviers op post om Lukas naar zijn tiende overwinning te schreeuwen.  Na zes overwinningen in de G-SKIN Wallonia Cup staat Lukas onbedreigd aan de leiding van dit regelmatigheidscriterium.

De wedstrijd werd met drie kwartier verdaagd door een ongeval op de E40 waardoor de meeste renners in de file stonden.  In de eerste ronde nestelde Lukas zich in de kopgroep, wat verder gevolgd door Brent Demaerel die opnieuw door materiaalpech op achtervolgen was aangewezen.  In de tweede ronde kon Lukas zijn voorsprong uitbouwen en de dagzege veilig stellen. “Vandaag voelde ik dat de wedstrijd van zondag in Eupen nog in de benen zat.  Blij met mijn tiende zege op deze zware omloop, vooral voor de aanwezige supporters die hier in Verviers aanwezig waren. Leuk feestje.” zei Lukas. Brent kwam als 20e over de streep gebold.  “Vandaag terug materiaalpech.  Niet leuk maar dat hoort bij onze sport.” aldus Brent.

De supporters van Lukas hadden na aankomst reden tot feesten.  Tien overwinningen op een rij en dat mocht gevierd worden. Proficiat Lukas!

Niels Vanpol (Fun A) was net op tijd op de wedstrijd geraakt, kon het parcours niet verkennen en had nog net de tijd om zich in te schrijven en beetje op te warmen.  Geen ideale voorbereiding op de wedstrijd.  Toch kon Niels zich tot de laatste ronde in het spoor van de kopgroep zetten.  Maar in de laatste ronde kon Niels de aansluiting niet vast houden en werd toch nog mooi vijfde.

Beloften Nick Vanpol (studiereis in de USA) en Alexander Loquet (examens) kwamen niet aan de start.

Volgende wedstrijd is de finale van de Wallonia Cup @Baraque de Fraiture op zondag 11 juni.

About the Author