Tweemaal op podium in Benelux Cup @Eupen

Tweemaal op podium in Benelux Cup @Eupen

In het Duitstalige Eupen stond de tweede manche van de Benelux Cup op het programma.
Mooie omloop en dito organisatie.

Op zaterdag stond de wedstrijd van de FUN A op het programma waar Niels Vanpol een knappe tweede plaats behaalde.
Niels is bezig aan een knappe reeks wedstrijden in de FUN A klasse, zeker op de omlopen waar er voldoende hoogtemeters aanwezig zijn.

Bij de nieuwelingen kwamen Lukas Malezsewski en Brent Demaerel aan de start.   Voor de negende keer op rij won Lukas zijn wedstrijd.
In zijn gloednieuwe Benelux kampioenentrui zaten de omstandigheden nochtans niet mee voor Lukas.  “De startklim wou ik rustig aanpakken, maar ik kon toch als eerste het bos met de singletracks indraaien.” liet Lukas noteren na de aankomst.  In de aanvangsronde moest hij zijn metgezel laten rijden na een pijnlijke valpartij: een gehavende schouder en een scheef zadel en stuur tot gevolg.  Maar Lukas kon nog in diezelfde ronde de aansluiting maken met de koploper om dan in de voorlaatste ronde te versnellen.   In de laatste ronde kwam Lukas nog eens ten val, maar had al voldoende voorsprong uitgebouwd om onbedreigd de dagzege te pakken.    Na winst in Beringen en Eupen voert Lukas uiteraard het tussenklassement aan.   “Vandaag kende ik inderdaad een paar pechmomenten, maar uiteindelijk behaal ik hier toch de dagzege na een zware wedstrijd.  Ook dat geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden.” aldus Lukas.    Net als Lukas was Brent de steile startklim rustig opgereden.  “Na de startklim zat ik 45e en was aangewezen tot volgen in de eerste singletracks.  Tijdens de opwarming voelde ik me niet zo goed en dat voelde ik de hele wedstrijd.  Op een aangepast tempo de wedstrijd uitgereden en 29e geworden.” aldus Brent.   Daags nadien werd Brent ziek en moet dus forfait geven voor de wedstrijd in Verviers.

De volgende wedstrijd gaat door op donderdag 25 mei in Verviers (G-SKIN WALLONIA CUP).  Daar komen enkel Lukas en Niels aan de start.   Andere renners kunnen door ziekte, studiereis en examen niet aan de wedstrijd deelnemen.

18671561_1901364723432110_6895304331675938087_o

About the Author