Dagzege voor Lukas en podium voor Nick @Erezée

Dagzege voor Lukas en podium voor Nick @Erezée

De vijfde manche van de Wallonia Cup stond geprogrammeerd in Erezée.  De organisatoren haalden na het afhaken van Ottignies het Belgisch kampioenschap binnen, zodat deze manche ook voor de aanwezige renners een kennismaking en generale repetitie werd voor het BK in juli.

Bij de nieuwelingen reed Lukas na een paar honderd meter reeds solo aan de leiding.  Met zijn achtste seizoenzege blijft Lukas uiteraard stevig leider in het tussenklassement van de Wallonia Cup.  “De omloop is zwaar, veel singletracks, boomwortels en lange steile klimmen.  Een selectief parcours voor het BK” liet Lukas achteraf noteren.    Brent Demaerel was deze week ziek geworden, maar kwam toch aan de start.  Goed vertrokken maar meteen problemen met het schakelen.  In de materiaalpost veel tijd verloren bij het plaatsen van een nieuw achterwiel.  Brent begon aan zijn inhaalrace en werd nog mooi 13e.

Niels nam na een paar ronden de leiding bij de Funklasse, maar een lekke band achteraan de omloop deed hem besluiten uit de wedstrijd te stappen. “Toch hou ik een goed gevoel over aan deze omloop.  Uitkijken naar het BK dus” aldus Niels.

Nick Vanpol reed bij de beloften een perfecte wedstrijd.  Hij kon van plaats vijf oprukken naar een tweede plaats toen in de voorlaatste ronde een lekke band roet in het eten strooide.  Anderhalve kilometer lopen naar de materiaalpost, maar net op tijd om nog de derde stek vast te houden.  Na al dat lopen opnieuw vertrokken met een verbeten gezicht door de opspelende krampen.  In de laatste ronde kon hij nog wat verder uitlopen en zijn derde plaats veilig stellen.  “Dit parcours ligt me helemaal, dus ook ik kijk uit naar het BK in juli.  Hopelijk blijven we dan van materiaalpech gespaard.” aldus Nick.   Alexander vocht voor wat hij waard was en werd zestiende.

De volgende wedstrijd gaat door op zondag 21 mei in Eupen, een manche van de Benelux Cup.

About the Author