Nick behaalt 25e plaats in internationale UCI wedstrijd @Heubach

Nick behaalt 25e plaats in internationale UCI wedstrijd @Heubach

Bij de planning van het seizoen 2017 stond de internationale ‘UCI hors categorie’ wedstrijd in Heubach met rood aangestipt in de agenda van onze topper Nick Vanpol (U23).   De pittige omloop in het zuidwesten van Duitsland, zo’n 600 km van Brussel, is één van de favoriete omlopen van Nick.  Bij de junioren won Nick al eens de wedstrijd in een sterk deelnemersveld.

Maar zijn valpartij door een gebroken ketting (met een gekneusde knie) in Cuesmes strooide roet in het eten in de voorbereiding.  We waren dus al zeer tevreden dat we Nick aan de start kregen van deze wedstrijd.  Met 80 deelnemers met veel verschillende nationaliteiten wordt dit ook wel eens een  ‘kleine’ wereldbekerwedstrijd genoemd. Een sterk deelnemersveld dus.

Na de eerste ronde kwam Nick als 30e door, een paar ronden later als 34e.  Maar in een sterke finaleronde kon Nick nog een zevental renners oprapen en kwam als 25e over de streep.  Een mooi resultaat maar Nick had niet een goed gevoel in de benen.  Enigszins ontgoocheld, maar ergens wel tevreden dat het na een moeilijke week toch nog zo goed mee viel.  Met zijn 25e plaats was Nick wel de tweede Belgische renner in de einduitslag.

Volgende week komt het hele team in actie in de Wallonia Cup te Erezée waar in juli ook het BK wordt georganiseerd.  Een generale repetitie dus !

 

 

About the Author