IJzersterke prestatie en pech @Cuesmes

IJzersterke prestatie en pech @Cuesmes

Zondag 23 april ging de 4de manche van de G-SKIN Wallonia Cup door op en rond de oude mijnterril van Cuesmes.  Een pittig parcours dat door onze mountainbikers wordt gesmaakt. Gelukkig bleef het weer vrij droog.

 

Bij de nieuwelingen was Brent Demaerel  goed weg, hij kon zelfs even de kopstart nemen en reed verder een ijzersterke wedstrijd. Hij haalde zo mooi de zesde plaats en z’n eerste prijzengeld. Knap. “Ik keek echt uit naar deze wedstrijd want ik rijd het parcours heel graag. Ik kon met een goed gevoel en vertrouwen aan de wedstrijd starten” wist de renner. Ook onze andere nieuweling en kersvers Benelux kampioen Lukas Malezsewski kon met vertrouwen aan de wedstrijd starten na zes overwinningen in de zes voorgaande wedstrijden. Ook vandaag reed hij een prima race en was de zevende overwinning op rij een feit. Proficiat Lukas.

 

Ook Niels reed in de FUN reeks weer een prima wedstrijd, hij viel net naast het podium met zijn knappe vierde plaats.

 

Na de middag verliep het allemaal iets minder vlot. Belofte Nick Vanpol was goed weg maar bij een manoeuvre brak zijn ketting waarbij hij zwaar viel en zijn knie bezeerde. Hij moest de wedstrijd staken. Jammer. “De komende week zal hij nu alles zetten op herstel van de knie zodat zijn deelname aan de wedstrijd in Heubach volgende zondag niet in het gedrang komt” liet teamcoach Maarten Gybels weten.

 

Volgend weekend staat enkel de deelname van Nick Vanpol aan de XCO wedstrijd van de Deutsche Bundesliga in Heubach (Duitsland) op het programma. Daarna is het uitkijken naar de volgende manche van de G-SKIN Wallonia Cup op 7 mei in Erezée.

About the Author