Benelux titel voor Lukas!

Benelux titel voor Lukas!

In het Nederlandse Nieuwkuijk werd de tweede manche van de Benelux Cup georganiseerd.  De wedstrijd gold tevens als Benelux kampioenschap!   In tegenstelling tot Beringen kregen de renners zo goed als geen hoogtemeters voorgeschoteld.  Een snel parcours met lange stroken, maar ook een groot gedeelte in een bos met heel veel singletracks.

17976802_1851364381547718_1633177963_o

Niels Vanpol moest op Paaszondag al heel vroeg aan de bak komen.  Om 9u15 klonk het startschot van deze Paasbike voor de amateurs.  Niels kon in de eerste ronde goed standhouden, maar moest dan gaandeweg de rol lossen.  Toen de weergoden beslisten om de hemelsluizen te openen met regen en hagel werd de omloop herschapen in modderstroken en moest Niels tevreden zijn met een vijftiende plaats.

Bij de nieuwelingen was het uitkijken naar de eerste buitenlandse mountainbikewedstrijd van onze nieuwelingen.  Het kampioenschap zorgde toch voor wat zenuwachtigheid bij Lukas die na zijn vijf op vijf uiteraard torenhoog favoriet was en de te kloppen man in koers.  Een paar snelle ‘hollanders’ lagen immers op de loer om Lukas te verslaan.   Maar zoals de voorbije vijf wedstrijden kon Lukas snel een voorsprong uitbouwen.  In de laatste ronde kwam zijn dichtste achtervolger nog kort opzetten.  Toen Lukas dit in de gaten kreeg versnelde hij meteen en kon in de laatste ronde zijn voorsprong terug verdubbelen.  Zo werd Lukas verdiend Benelux kampioen, blijft hij aan de leiding in het klassement en pakte hij zijn zesde overwinning op zes wedstrijden.  Knap!  Maar ook onze andere nieuweling Brent Demaerel liet zich weer van zijn beste kant zien.  Na een zeer goede start was hij op weg naar een knappe top zeven, maar een buiteling zorgde ervoor dat hij moest terug knokken.   Hij toonde opnieuw veel vechtlust en karakter en kwam terug tot een mooie tiende plaats.  Super Brent!

Op Paasmaandag kwamen de beloften aan zet.  Het vlakke snelle parcours is geen spek voor de bek van Nick Vanpol, maar toch wou hij vandaag starten om de teamkleuren te verdedigen.  Na de glansprestatie in Beringen en een zware weekstage in Achouffe bleek al snel dat deze wedstrijd snel zou worden vergeten.  Ronde na ronde moest Nick terrein prijs geven.  “Complete offday vandaag” was het verdict van Nick bij de aankomst.

Volgende week slaan we onze tenten op in Cuesmes, de vierde manche van de G-SKIN WALLONIA CUP.

18009278_1851349448215878_1172802196_n

About the Author