Vier op een rij voor Lukas Malezsewski !

Vier op een rij voor Lukas Malezsewski !

In Bastogne stond de derde wedstrijd van de G-SKIN Wallonia Cup op het programma.  Onder een stralende lentezon lag het parcours er goed berijdbaar bij.  Een omloop met heel veel singletracks in een met hellingen bezaaid dennenbos.

Onze nieuwelingen Lukas Malezsewski en Brent Demaerel, samen met teammie Niels Vanpol die in de fun klasse reden zoals gewoonlijk  de eerste wedstrijd van de dag.  Lukas koos na een halve ronde reeds opnieuw het hazenpad.  Een scenario dat we de voorbije drie wedstrijden ook al zagen.  “Vandaag wou ik snel vooraan zitten op dit singletrack parcours.  Kon snel wegrijden en de wedstrijd controleren.  Nu op naar Beringen!” aldus Lukas.  Brent Demaerel was goed gestart en had uitzicht op een top-vijf plaats.  Maar knieproblemen en een opstekende ziekte strooiden roet in het eten.  Brent reed de wedstrijd wel uit, maar viel net naast een top-10 plaats.  Niels wist lange tijd vooraan te strijden, reeds zelfs heel even op de kop van de wedstrijd, maar moest tevreden zijn met een zesde plaats.  Knap als je weet dat er 40 deelnemers aan de start staan.  Proficiat Niels!

Bij de beloften kwamen Nick Vanpol en Alexander Loquet aan de start.   Nick miste zijn start volledig en moest snel terrein goed maken wou hij nog aanspraak maken op een ereplaats.  Dat lukte vrij aardig en na een paar ronden kwam zelfs het podium in zicht.  De winnaar was dan al lang gaan vliegen, maar een derde of misschien zelfs tweede plaats was nog mogelijk.  Maar in de laatste ronde besliste een leeglopende band er anders over.  Toch kwam Nick nog als vierde over de streep.  “Jammer van die leegloper, maar ik kan met een goed gevoel uitkijken naar de wedstrijd in Beringen.” aldus Nick.   Alexander kon in de start wat opschuiven en reed egale rondetijden waardoor hij nog wat renners kon oprapen.  Hij kwam als vijftiende belofte over de aankomstlijn.

Volgende week staat de eerste belangrijke afspraak op de agenda: de eerste manche van de Benelux Cup op de mijnterril van Beringen.  Deze wedstrijd is uitgegroeid tot één van de belangrijkste wedstrijden in België.  Supporters welkom.  Info op www.gpstadberingen.com

Voor volledige uitslagen klik je HIER

About the Author