Drie op drie voor Lukas Malezsewski

Drie op drie voor Lukas Malezsewski

Onder een stralende lentezon werd in Pepingen de Flanders XCO Series op gang geschoten. Na Pepingen volgen nog wedstrijden in Moerbeke-Waas, Paal, Langdorp en Ravels.  Na de sterke teamprestaties in de Wallonia Cup waren we benieuwd wat we op Vlaamse bodem mochten verwachten van onze youngsters.

Bij de nieuwelingen kwam Lukas Malezsewski aan de start.  Brent kwam niet opdagen want zat met zijn neus in de studieboeken voor de examens.   Net als de voorbije twee wedstrijden nam Lukas na een halve ronde de wedstrijd in handen.  Na de eerste klimmen bouwde hij ronde na ronde zijn voorsprong uit.  In de voorlaatste ronde nam Lukas wat gas terug.  Met een geruststellende voorsprong kwam hij als winnaar over de aankomststreep.  Drie op drie (Dinant, Ottignies, Pepingen)!

Een lastig rondje onder een stralende zon. In het begin bleef ik nog wat in de kopgroep, maar toen ik wat tempo maakte op de eerste steile klimmen moesten mijn metgezellen lossen.  Dan besloot ik maar gewoon door te gaan en na een paar ronden alleen nog op de technische stukken volg gas te geven.  Dat was voldoende voor de overwinning.” aldus Lukas.

17547568_1818631888154301_1698278799_o
Podium nieuwelingen: vlnr. Quinten Van Wetswinkel, Lukas Malezsewski, Dante Coremans

In de namiddag was het de beurt aan de Elite en Beloften.  Alexander verdedigde hier de teamkleuren, want Nick en Niels Vanpol hadden een trainingsweekend ingepland.  Alexander had snel last van rugproblemen, maar kon de wedstrijd toch als mooie training uitrijden.

Volgende week zondag staat reeds de derde manche van de G-SKIN Wallonia Cup op het programma in Bastogne.  Daar komt het volledige team weer in actie.  Supporters welkom!

About the Author