Puike prestatie in tweede manche van de G-SKIN WALLONIA CUP @Ottignies

Puike prestatie in tweede manche van de G-SKIN WALLONIA CUP @Ottignies

In het Bois des Rêves te Ottignies, waar in juli het BK zal plaatsvinden, werd op een vernieuwde omloop de tweede wedstrijd van de G-SKIN Wallonia Cup gereden.  Anders dan in Dinant waar de zon volop scheen, regende het de voorbije nacht pijpestelen, maar bleef het droog op de wedstrijddag.   Stevige windvlagen droogden echter het parcours op zodat de omloop er goed berijdbaar bij lag.

Bij de nieuwelingen stond er opnieuw geen maat op Lukas Malezsewski.  Van bij de start nam Lukas de wedstrijd in handen en reed net zoals in Dinant van start tot finish aan de leiding.  Twee op twee dus.  “Ik had niet verwacht dat ik in het begin van het seizoen al zo sterk zou zijn.  Leuk om het seizoen zo te kunnen beginnen.” aldus Lukas.  Brent Demaerel sukkelde vorige week nog met ziekte en rugproblemen, maar in Ottignies waren die problemen zo goed al van de baan.  Brent was goed gestart rond de twaalfde plek en kon oprukken naar een zevende plaats.  Maar een loskomend voorwiel strooide roet in het eten.  Na een pitstop in de materiaalzone moest Brent tevreden zijn met een negende stek. “Met dit resultaat ben ik zeer tevreden, maar vooral dat ik zo goed als geen pijn had in mijn rug is een opsteker voor mij” zei Brent na de wedstrijd.

In de FUN klasse was Niels knap gestart.  Na het startschot dook hij als vierde de singletracks in, om wat verder reeds op de tweede plaats te rijden.  Maar op een steile helling koos hij een verkeerd spoor waardoor hij een achterwaartse buiteling maakte en daar toch even moest van bekomen.  Toch kon hij de wedstrijd verder uitrijden en op een mooie tiende plaats afsluiten.  Knap werk!

Bij de beloften kwamen Nick en Alexander aan de start.  De zon kwam toch even piepen tijdens deze wedstrijd en Nick was meteen mee in de top zeven.  Nick kon ronde na ronde opschuiven en had twee ronden voor het einde nog uitzicht op een podiumplaats.  Maar het lukte niet meer en hij moest vrede nemen met de vierde plaats.  “Vandaag toch een sterker deelnemersveld dan vorige week in Dinant.  Ik ben dus zeker tevreden met deze plaats.” aldus Nick.   Alexander kreeg af te rekenen met problemen met het voorvork en een paar ronden verder brak ook zijn fietsketting.  Lopen naar de materiaalpost was de enige oplossing.  Daar werd een nieuwe ketting geplaatst en Alexander kon de wedstrijd uitrijden #karakter.

Volgende week slaan we onze teamtent op in Pepingen voor de eerste manche van de Flanders XCO Series.

About the Author