Mooie start van het nieuwe MTB-seizoen

Mooie start van het nieuwe MTB-seizoen

Zoals elk jaar gaat het MTB-seizoen van start in Dinant met de eerste wedstrijd van de G-SKIN Wallonia Cup, een regelmatigheidscriterium over zeven wedstrijden.   Meteen was de zon op de afspraak en konden renners en supporters genieten van een stralende lentedag.

Met drie kwartier vertraging – ook al een goede gewoonte in Dinant – werd de eerste wedstrijd van de dag op gang geschoten.  Nieuwelingen, dames jeugd en de funklasse reden samen een startloop en twee volledige rondjes.  Lukas Malezsewski nam meteen de kopstart en gaf die niet meer uit handen. “Ik reed mijn eigen tempo en was verbaasd dat ik zo snel op voorsprong kwam.  Er kwam niemand meer terug en zo reed ik van start tot finish alleen op kop.” liet Lukas noteren na de wedstrijd.  Meer zelfs, ronde na ronde bouwde hij een indrukwekkende voorsprong op.  Hij kwam solo over de aankomststreep met meer dan 2,40 minuten voorsprong.  Knappe overwinning!  Brent Demaerel was goed vertrokken bij de start, maar ziekte de voorbije week en rugproblemen hypothekeerden zijn kansen op een mooi resultaat.  Brent werd achttiende.  Niels Vanpol, onze mekanieker, neemt deel aan de Funklasse en wist daar onmiddellijk mee te strijden in de top 10.   Met een achtste plaats was Niels na een sabbatjaar buiten competitie zeker tevreden.

In de namiddag mochten onze beloften, Nick Vanpol en Alexander Loquet, zich opwarmen voor de laatste wedstrijd van de dag.  Zij reden samen met de elite renners.   Nick had meteen het goede ritme beet en wist zich vooraan te positioneren.   Elke ronde kon hij plaatsen goed maken en kwam als vijfde in de scratch over de meet, meteen goed voor de tweede plaats bij de beloften. “Ik had niet verwacht om in het begin van het seizoen mee te doen voor een podiumplaats. Op de beklimmingen kon ik het verschil maken.  Alvast een mooie start van het nieuwe seizoen.” aldus Nick.   Voor Alexander kwam Dinant iets te vroeg op het seizoen.  Hij reed de wedstrijd uit en hoopt op beterschap de komende weken.

Volgende week stellen we onze teamtent op in het Bois des Rêves te Ottignies (Waals-Brabant) voor de tweede wedstrijd van de G-SKIN Wallonia Cup.  Supporters welkom!

Voor alle uitslagen klik je HIER

About the Author