Teamvoorstelling @Velofollies

Teamvoorstelling @Velofollies

Zaterdag stelt het Granville Factory Team zich voor de 8ste keer op rij voor op Velofollies (Kortrijk), de grootste fietsbeurs van de Benelux. Het team presenteert er trots de renners, de teamstrategie en opnieuw een opvallende outfit.

“Vorig seizoen was voor het team erg succesvol. Op nationale wedstrijden waren we steeds een of meerdere keren op het podium te vinden en internationaal werd ook heel wat ervaring opgedaan met een EK deelname van Emile Verhulst als hoogtepunt. We konden plukken van het werk en het talent van de renners van voorgaande seizoenen waarbij telkens het opleiden en coachen op lange termijn centraal stond” aldus teammanager Pascal Loquet.

Renners

Het team wordt versterkt met nieuwkomer Brent Demaerel. “Als nieuweling laten we Brent rustig groeien in het atleet worden. We kijken uit naar de samenwerking met deze toffe kerel” vertelt teamcoach Maarten Gybels. Brent zal samen met Lukas Malezsewski de teamkleuren bij de nieuwelingen verdedigen. Bij de beloften blijven vaste waarden Nick Vanpol en Alexander Loquet aan de start verschijnen. Niels Vanpol hing vorig jaar zijn wedstrijdfiets aan de haak en werd onze teammecanicien. Maar de fietsmicrobe blijft kriebelen en dit jaar zal hij zijn job als mecanicien combineren met wedstrijden in de Fun A.

Vorig seizoen verliet een aantal renners om uiteenlopende redenen ons team. Zo is er Jitse Van Thillo die om praktische redenen het team van zijn zus en broer gaat versterken. Ook Emile Verhulst kiest voor datzelfde team. Broer Ewout Verhulst besloot om niet langer te fietsen en Thor Geluykens vertrok op wereldreis. Tenslotte koos ook Tom Van Ingelgom na drie jaar voor een ander team. “Van een leegloop wil ik niet spreken, elke vertrekker heeft een eigen verschillende reden. Dit is eerder een samenloop van omstandigheden” verduidelijkt teammanager Pascal Loquet. “Het is uiteraard jammer maar anderzijds, een groot aantal renners was nooit een must. We zetten vooral graag in op motivatie en een goede teamgeest”. Hierbij bedanken we nogmaals al deze renners voor hun jarenlange inzet en mooie resultaten.  We wensen hen heel veel geluk in alle nieuwe plannen op en naast de fiets.

Sportieve doelen

Zoals eerder aangekondigd is het team geen UCI MTB TEAM meer. Evaluatie na twee jaar leerde dat de meerwaarde voor de renners en sponsors beperkt bleek. De status had een negatieve kosten-baten balans. “Net zoals andere UCI MTB TEAM’s kregen ook wij veel aanvragen van buitenlandse renners die op zoek waren naar een nieuw team. Dat is leuk en maar budgettair niet haalbaar. We zijn echter ook nuchter genoeg om te weten dat deze renners alle team’s van de UCI lijst 2016 aanschrijven om toch ergens een plaatsje te bemachtigen.” zegt teammanager Pascal Loquet.

Dit jaar zal de internationale aanwezigheid dus minder zijn. Maar renners die wedstrijden in het buitenland willen rijden worden uiteraard ondersteund. “Meer nog, internationale competitie ervaring blijft uiteraard een meerwaarde in deze Olympische discipline” verduidelijkt teamcoach Maarten Gybels de sportieve doelen:

“Op nationaal niveau verwachten we dat zowel Nick Vanpol en als Lukas Malezsewski regelmatig op het podium zullen staan. Nick zal ook enkele internationale wedstrijden rijden waaronder een paar Europese Wereldbekers. Na al die jaren dat ik met hem samenwerk is hij nog nooit zo sterk geweest.  Ik ben dus nieuwsgierig naar zijn prestaties, want hij kan veel meer dan dat hij zelf denkt.

Bij nieuwkomer Brent Demaerel zal het dit jaar vooral een seizoen worden waarbij hij zal groeien als atleet en persoon. Dat is het belangrijkste doel bij hem.

Wat Alexander Loquet betreft wil ik dat hij zijn leiderschapscapaciteiten binnen het team nog meer tot uiting laat komen. Ik zie hem als mijn rechterhand tijdens de groepstrainingen en stages. En vooral dat hij steeds het beste van zichzelf geeft tijdens de wedstrijden.

Niels Vanpol zal in de Fun A zeker zijn mannetje kunnen staan.  Met zijn fysieke capaciteiten zal er regelmatig een podium inzitten.

Persoonlijk ga ik op het einde van het seizoen tevreden zijn als ik weet dat we er alles hebben uitgehaald wat haalbaar is binnen ieders mogelijkheden. Maar voor elke prijs die we kunnen pakken geven we ons voor de volle 120% want uiteindelijk zijn we competitie mountainbikers voor iets. Maar we gaan ons vooral met respect voor iedereen in deze mooie sport en voor iedere fan van ons team zo positief mogelijk inzetten.” besluit coach Maarten.

Omkadering

Het teammanagement met manager Pascal Loquet, Patrick Suttels als assistent manager en coach Maarten Gybels wordt bijgestaan door Katrien Van Caenegem die de voorbije twee seizoenen de public relations en pers voor haar rekening nam. Bij de support komt Jean-Marc De Coninck de rangen versterken.  “Ik ben trots op de inzet van alle medewerkers van onze staff, ouders en renners. Zonder hun inzet is het niet mogelijk om ons team zo goed te laten draaien” zegt manager Pascal Loquet.

Partners

De samenwerking met de bestaande partners loopt verder.  GRANVILLE deed zelfs nog een extra financiële inspanning voor komend seizoen.  Naast deze aanzienlijke financiële en materiële ondersteuning van onze naamsponsor is het team nog op zoek naar een bijkomende naamsponsor om de volgende stappen te zetten richting internationaal succes. Kmo’s, zelfstandigen en vrije beroepen kunnen ook aansluiten bij het team.  Dit kan heel eenvoudig via het topsportplatform ‘Business2sport’ dat vorig jaar een succesverhaal werd.

G-SKIN is de kledijpartner van het team, maar verzorgt ook de ‘branding’ van het team. “Net zoals voorgaande jaren stellen wij ook dit jaar een verrassend nieuw ontwerp van de teamkledij voor op Velofollies” vertelt directeur Peter Geluykens. Daarbij werd wat verder gebouwd op de “retrolook” die vorig seizoen al heel veel succes kende. Er werd opnieuw geopteerd voor het opvallend lettertype zodat naamsponsor GRANVILLE extra in the picture komt.

Conimex uit Kortrijk levert via het Italiaanse GAERNE de teamschoenen. We verwelkomen dankzij de goede contacten met Conimex ook een nieuwe materiaalpartner uit Italië: EFETTO MARIPOSA.  Het productgamma omvat onder andere een unieke visco-elastische frame bescherming, het eerste synthetische latex banden dichtingsmiddel , tubeless conversiekits maar ook hoogstaande fietsmomentsleutels.

Het Spaanse CATLIKE is sinds jaren de vaste helmenleverancier van het team.

Met de steun van TUI kunnen de renners voor de vierde maal op rij genieten van een weekstage in het Spaanse Mojacar.

Ook SHIMANO, DT SWISS, CYCLE-PASSION en VK INTERNATIONAL verlengden de samenwerking met het team.

Teamvoorstelling

Iedereen welkom om 13u00 aan het podium in hal 1 van Kortrijk XPO.

Teamvoorstelling: zaterdag 21 januari, podium Hal 1, Velofollies, 13u00-14u00
Meet & Greet: zaterdag 21 januari, stand Granville Hal 1, Velofollies, 14u00-15u00

About the Author