Provinciale titel, Vlaamse titel en twee dagzeges @Ravels

Provinciale titel, Vlaamse titel en twee dagzeges @Ravels

In de laatste wedstrijd van de Flanders XCO Series in Ravels werd er door de Antwerpse mountainbikers ook gestreden voor de provinciale titel.  Ook de uitreiking van de Vlaamse kampioenentruien stond op het programma.

Bij de nieuwelingen pakte Jitse Van Thillo op het singletrack parcours van ATB Kempen zowel de dagzege, de provinciale titel als de Vlaamse kampioenentrui.  Lukas Malezsewski reed een wedstrijd minder, maar kon toch beslag leggen op de titel van vice Vlaamse kampioen.   Ook Ewout Verhulst reed hier zijn laatste wedstrijd, want besliste reeds een paar weken terug om zijn wedstrijdfiets aan de haak te hangen.  We gaan hem missen!

Onze junioren Tom Van Ingelgom en Emile Verhulst waren van meetaf aan mee in de kopgroep.  De wedstrijd werd met nog andere renners in hun spoor hard gemaakt. In de laatste ronden bleven alleen onze twee renners vooraan over.   Tom kon weg rijden van zijn teammie en pakte zo de dagzege.  “In de laatste ronde probeerde Emile opnieuw aan te vallen en moest Stan Dieleman (Trek-Bioracer) een klein gaatje laten. Van zodra ik kon passeren reed ik naar Emile en nam ik ook de kop. We waren op ongeveer een halve ronde van het einde en ik trok stevig door, hiermee zette ik de rest stevig onder druk, even later stond Stan aan de kant omwille van kettingproblemen en kreeg Emile het stevig lastig, ik hield mijn tempo aan en reed beetje bij beetje weg van Emile. Ik kon zo mijn laatste koers bij de junioren winnen en op zo’n manier het seizoen afsluiten is altijd mooi meegenomen natuurlijk” aldus Tom na de wedstrijd.  Emile reed zijn laatste wedstrijd in onze teamkleuren en was tevreden met de tweede plaats. “Opkomende krampen verhinderden dat ik nog kon meestrijden voor de overwinning” verklaarde Emile achteraf.

Onze beloften kwamen in Ravels niet meer in actie.

Met de wedstrijd in Ravels zit het MTB seizoen er op !  Een beresterk seizoen met mooie collectieve resultaten.  Onze acht renners verzamelden 33 podiumplaatsen op een 20-tal wedstrijden in zeven landen.  We wonnen drie provinciale titels, werden Vlaams kampioen bij de nieuwelingen en pakten zilver op het Belgisch kampioenschap, een selectie voor het Europees kampioenschap in Zweden. 

Onze renners zijn toe aan verdiende rust en in november start dan opnieuw de voorbereiding op het seizoen 2017.

About the Author