Knappe ereplaatsen @Sittard

Knappe ereplaatsen @Sittard

In het Nederlandse Sittard, een stadje in Nederlands-Limburg, stond op een pittig parcours de laatste manche van de Pearl Izumi Cup op het programma.  Dit regelmatigheidscriterium werd vorig jaar nieuw leven ingeblazen en brengt de beste Belgische, Nederlandse en Luxemburgse renners samen.

De nieuwelingen reden op zaterdag hun wedstrijd.  Jitse Van Thillo is de laatste maanden sterk op dreef en was ook in Sittard aan zet.  Na een paar ronden reed hij met een paar andere renners voor de tweede plaats.  “We wisselden enkele malen van plaats en elke mogelijkheid om aan te vallen werd gebruikt. Na enkele keren reed er iemand weg en pogingen om terug te komen mislukten. In de laatste ronde viel ik aan omdat ze me zeiden dat er twee broers uit de achtergrond op komst waren. Ik reed weg maar één van de twee bleef naderen dus moest ik voluit gaan. Toen ik aan het laatste klimmetje kwam had ik nog een kleine voorsprong. Maar ik maakte een foutje en schoof onderuit in een bochtje naar boven. Toen ik terug op mijn fiets sprong zat hij in mijn wiel. Ik probeerde nog te spurten maar het trok op niet veel. Maar ik mocht met mijn vierde plaats nog het podium mee op.” liet Jitse weten na de wedstrijd.   In het eindklassement schoof Jitse nog op naar een knappe vijfde plaats.  Mooi resultaat als je weet dat Jitse in drie van de zeven wedstrijden van dit klassement lek reed.  Ewout Verhulst werd mooi zestiende op 46 deelnemers.

De junioren vertrokken met 32 starters en Tom Van Ingelgom mocht op de eerst startrij vertrekken.  Tom had al snel door dat het niet zijn beste dag zou worden.  Na de zware startklim draaide Tom rond de achtste plaats het bos in.  “Daar kon ik beginnen opschuiven om na een twee ronden voor de derde plek te strijden. Er kwamen nog 2 renners van uit de achtergrond opzetten. Ik deed alles wat ik kon om ze achter me te laten en het lukte min of meer. Maar het beste was eraf en ik moest toch nog gaan sprinten.” aldus Tom.  In de laatste bocht probeerde Tom nog te versnellen, maar het was onvoldoende om de twee andere renners af te houden van de derde plaats.  Tom werd dus vijfde en dat was voldoende voor de tweede plaats in het eindklassement.   Emile Verhulst werd achtste.

Bij de beloften kwam Nick Vanpol aan de start en werd veertiende.  In het eindklassement (beloften + elite) werd Nick twintigste.

Volgend weekend staat in Ravels (Flanders XCO Series) de laatste wedstrijd op de kalender en dan volgt voor alle mountainbikers een verdiende rustperiode.

About the Author