DUBBELE ZEGE EN PROVINCIALE TITEL @LANGDORP

DUBBELE ZEGE EN PROVINCIALE TITEL @LANGDORP

In het Vlaams-Brabantse Langdorp stond ook het provinciaal kampioenschap geprogrammeerd bij de wedstrijd van de Flanders XCO Series.  Lukas Malesewski pakte de provinciale titel bij de nieuwelingen, Tom Van Ingelgom werd knap tweede op het PK.

Bij de nieuwelingen won Jitse Van Thillo de wedstrijd op de Bosberg.  “In de start kon ik goed standhouden en ging ik als tweede de afdaling af waar ik een klein foutje maakte waardoor de koploper een kleine voorsprong had. Ik probeerde terug aan te sluiten wat in het begin van de tweede ronde ook lukte.”   De volgende ronde kreeg Jitse het moeilijk met volgen, maar kon bovenaan de klim aansluiten.  “In de laatste ronde reed ik een goede afdaling waardoor ik enkele meters kon nemen en die op de zware klimmen een paar seconden werden. Zo kwam ik met een kleine voorsprong als eerste over de finish!”  aldus Jitse die met deze overwinning zijn leidersplaats in het Vlaams Kampioenschap verstevigt.  Lukas Malezsewski moest zijn teammie laten voorgaan en werd knap tweede, voldoende voor de provinciale titel !  Proficiat.  Ewout Verhulst werd zevende.

Bij de junioren stonden Emile Verhulst en Tom Van Ingelgom aan de start.  Emile won de wedstrijd en vertelde het volgende: “zoals vaak was het voor mij de eerste ronde pompen of verzuipen maar al snel ging het beter. Na de eerste ronde waren de eerste twee al gaan lopen, maar in een mum van tijd kon terug aansluiten. De volgende ronden gewoon gevolgd want het tempo lag hoog genoeg. Ik voelde me sterk en wist waar ik mijn aanval zou plaatsen. Ik kon op kop geraken op het einde van de voorlaatste ronde en trok door. In de laatste ronde hield ik mijn tempo aan en kon ik mijn twee medevluchters achterlaten! Tof om nog eens als eerste over de meet te komen! Tijd voor wat rust nu.”

Tom was bij de junioren in de running voor de provinciale titel. “In de start schoof ik van mijn klikpedaal, maar kon heel wat renners inhalen en zat ik reeds in vijfde stelling toen we de afdaling aanvatten. Na een kleine hapering en een stomme valpartij liep het niet zoals het zou moeten.  Ik werd vierde en dat was één plaats te kort voor de provinciale titel.

Bij de beloften kwamen Nick Vanpol en Alexander Loquet aan de start samen met de elite renners.  Nick werd 16e in de scratch, Alexander 33e.

Volgende wedstrijd is een manche van de Pearl Izumi Cup in Luxemburg.

About the Author