Junioren op het podium @Zoetermeer

Junioren op het podium @Zoetermeer

In Zoetermeer stond de vijfde manche van de Benelux Cup op het programma.  Zaterdag reden de nieuwelingen onder een stralende zon hun wedstrijd.  Zondagmorgen werden voor de wedstrijd van de junioren de hemelsluizen open getrokken.  Net voor de start van de wedstrijd stopte de zware regenval, maar het kurkdroge parcours daags voordien lag er nu toch wel helemaal anders bij dan tijdens de parcoursverkenning.  Snel andere bandenkeuze dus !

Bij de nieuwelingen stonden Jitse Van Thillo en Ewout Verhulst aan de start met 59 deelnemers.  Jitse kon zich meteen nestelen in de top-10, en net op het moment dat hij de koplopers in het vizier kreeg loopt zijn voorste band leeg.  Pech dus en ver lopen naar de materiaalpost.  Toch kon hij na een knappe inhaalrace nog een 19e plaats uit de brand slepen.  Ewout kon in de eerste ronden nog zijn mannetje staan, maar moest in de laatste ronden gas terug nemen en vrede nemen met een 40e plaats.

Kopstart voor Tom Van Ingelgom die al snel de latere winnaar moest laten rijden.  Er kwam vooraan al snel afscheiding en samen met Remi Cara (KTM Houffalize) werd het een mooi duel voor de tweede plaats.  In de laatste ronde trok Tom het laken naar zich toe, en zelfs een valpartij in die finale ronde kon hem niet van een knappe tweede plaats houden.  Ook in Houffalize werd Tom tweede en staat nu ook steviger op de tweede plaats in het klassement.  Emile Verhulst zat meteen vooraan, maar kon te laat de aansluiting maken met de koplopers.  In de voorlaatste ronde kon hij nog veel achterstand goed maken en werd mooi vierde en mocht dus ook mee op het podium.

Lukas (vakantie), Thor (vakantie), Nick (examens) en Alexander (vakantie) kwamen niet aan de start.

Volgende wedstrijd staat in Langdorp op de kalender, zondag 4 september, een manche van de Flanders XCO Series.

About the Author