Drie podiumplaatsen @Hamme Flanders XCO Series

Drie podiumplaatsen @Hamme Flanders XCO Series

Zaterdag 13 augustus ging in Hamme op het parcours aan de Mirabrug de 5de manche van de Flanders Cup door.

Onze nieuwelingen Jitse Van Thillo, Ewout Verhuslt en Lukas Malezsewski waren op post voor hun wedstrijd om 11u. Jitse Van Thillo had zijn leiderstrui in het klassement te verdedigen: “als eerste mocht ik mijn startplaats kiezen. Ik was goed mee bij de start en koos het goede wiel, niet onbelangrijk op het snelle bochtige parcours. Ik reed de eerste ronden vooraan, maar elke ronde op een snelle schokkende grasstrook had ik het zwaar en moest ik een gaatje laten”. In de vierde (van de zes) ronden moest Jitse de koplopers laten gaan en eindigde hij op het podium als derde. Met dit resultaat blijft hij wel leider in het klassement. Een van de koplopers die Jitse liet gaan was Lukas Malezsewski die opnieuw als eerstejaars een heel sterke prestatie neerzette met een zilveren podiumplek. Ewout Verhulst dat in de voorbije week minder kunnen trainen omwille van vakantiewerk.  De vermoeidheid eiste zijn tol, goed gestart zakte Ewout elke ronde wat plaatsen terug. Hij kwam als 11de (22 deelnemers) over de finish.

Onze Junior aan start was Emile Verhulst. Tom Van Ingelgom reed een wedstrijd van de UCI Junior Series in Meribel (Frankrijk) en Thor Geluykens was met vakantie. Emile was van bij de start goed mee maar moest het opnemen tegen drie renners van het zelfde team. Na een zware race toch mooi als derde het podium behaald. Knap gedaan!

Bij de U23+Elite reed enkel Alexander Loquet zijn wedstrijd. Dat deed hij opnieuw heel regelmatig en eindigde 24ste.

Hier vind je resultaten en klassement terug.

 

 

About the Author