Spektakelrijke races @Houffalize

Spektakelrijke races @Houffalize

In Houffalize ging dit weekend de 5e manche van de PearlIzumiCup door. De wedstrijden golden eveneens als Benelux kampioenschap waarbij gestreden werd om de beste plek als beste Belg, Nederlander of Luxemburger.

Het parcours gelegen bij het centrum van Houffalize en het Vayamundo hotel is mooi maar pittig met zware beklimmingen, technisch moeilijke afdalingen en vol uitdagingen. De wedstrijden waren er dan ook van het type XCO UCI C1.

Vlak voor de start van de wedstrijd van de nieuwelingen was er hevige regenval in Houffalize. Een gevolg hiervan was een wedstrijd met vele uitschuivers en bandenwissels. Ook onze jongens bleven hier niet van gespaard. Lukas Malezsewski en Jitse Van Thillo ware mee met de top vijf na de startklim maar al in de eerste afdaling kreeg Jitse af te rekenen met een lekke band. Na een inhaalrace werd hij nog mooi dertiende. Ook Lukas viel na bandenwissel met een elfde plek net buiten de top tien.

Bij de junioren verschenen Tom Van Ingelgom en Thor Geluykens aan de start. Thor reed zijn laatste wedstrijd van het seizoen en vertrekt weldra voor een jaartje naar het buitenland. Het viel hem niet mee in zijn voorlopig laatste race met een val in de startloop. Hij moest van heel ver terugkomen maar kon alsnog een 25e plek veroveren. We zullen je missen (Hips)Thor!

Tom Van Ingelgom kon zijn goede BK-vorm (2de) bevestigen en nam de wedstrijd in handen. Hij reed twee ronden aan kop met 20 seconden voorsprong. Die voorsprong slonk echter zienderogen en in de voorlaatste ronde maakte Tom een val in het spoor van de koploper met een lekke band tot gevolg. Hij kon een tweede plek veilig stellen en pakte zo een zilveren medaille op het Benelux kampioenschap. Proficiat Tom!

Bij de beloften was Nick Vanpol onze man. Hij raakte in de startklim ingesloten en begon de wedstrijd als een inhaalrace. Dit lukte erg goed en hij eindigde rond de 15de plek (scratch), niet slecht want beloften en elite reden samen met slechts een uitslagtabel. Alexander Loquet is met vakantie en de broers Verhulst reden een wedstrijd in Hadleigh Park (UK) dit weekend.

About the Author