Zilver op BK Junioren @Ottignies

Zilver op BK Junioren @Ottignies

Op zondag stond om 11u de wedstrijd voor de junioren op het programma in Ottignies. De wedstrijd begon direct erg hevig en een kopgroep van een man of tien kon uitlopen, waaronder onze drie junioren Emile Verhulst, Tom Van Ingelgom en Thor Geluykens. Een mooie prestatie al voor Thor die gestart was op de 25ste plek. Thor kon zijn goede vorm verder uitbuiten en schoof ronde na ronde op en kon strijden voor het brons. “In de voorlaatste klim was het helaas op, het ging niet meer, daar moest ik de derde plek laten gaan” liet de renner weten. “Maar ik ben wel tevreden, een vierde plaats had ik niet verwacht”.

Ook Tom steeg boven zijn eigen verwachtingen uit vandaag. “Het ging een lastige koers worden, dus ik wist dat ik goed moest doseren en vooral mijn eigen tempo rijden. Ik zorgde dat ik bij de kopgroep bleef zonder me ‘op te blazen'” aldus onze renner. Zijn strategie was succesvol want Tom kon stelselmatig de voorliggers inhalen, enkel de voorsprong van Timo was te groot. Tom behaalde knap de zilveren medaille. Mooi!

Emile Verhulst had minder geluk, het was echt zijn dag niet. Hoewel mee in de kopgroep moest hij de andere renners laten gaan en zich tevreden stellen met een tiende plaats.

 

 

 

About the Author