Belgisch Kampioenschap Nieuwelingen @Ottignies

Belgisch Kampioenschap Nieuwelingen @Ottignies

Op zondag 16 juli ging in Ottignies het Belgische Kampioenschap XCO door in het provinciaal domein. De dag was goed gevuld met onder andere wedstrijden voor de nieuwelingen, junioren en beloften.

Onze drie nieuwelingen stonden samen met 55 anderen om 9u30 aan start in het Bois des Rêves. De droom was voor Lukas Malezsewski echter snel voorbij door materiaalpech. Een valpatij in de aanloopronde ontregelt de achterderrailleur van zijn Granville Fuse. “Er zat niks anders op dan uit de wedstrijd te stappen” aldus een erg ontgoochelde Lukas die nochtans als vierde uit de start kwam.

Ook ontgoocheling bij Ewout Verhulst. Hij starte heel goed en reed de eerste ronde uit in de top tien. Daarna lukt het niet meer en viel hij wat weg. In de laatste ronde toch terug plaatsen kunnen goed maken. Jammergenoeg ook in de laatste meters pech, in een sprint voor de veertiende plek schuift Ewout onderuit tegen de nadarhekken, gelukkig zonder veel erg behalve grote schaafwonden.

Jitse Van Thillo haalde een mooie tiende plek maar had toch op meer gehoopt. “Het ging helemaal fout in de start, trekken en duwen, het stopte op en voor ik het wist zat ik helemaal achteraan. Daarna nog teruggevochten, de laatste halve ronde ging het super. Voor mij had de race nog een ronde extra mogen hebben” liet Jitse weten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the Author