Puike resultaten op drie fronten

Puike resultaten op drie fronten

Het voorbije weekend was het team actief op drie fronten:  Jitse, Tom en Thor kwamen aan de start van de Flanders XCO Series te Paal, Lukas reed in Verviers een manche van de G-SKIN Wallonia Cup en Emile en Nick namen deel aan de marathon in Nove Mesto Na Morave (Tjechie).   Ewout en Alexander hadden wat trainingen op hun kalender ingeschreven.
In Paal kwam Jitse Van Thillo aan de start bij de nieuwelingen. Hij draaide als derde het bos in en met twee andere renners hadden ze al snel een voorsprong bijeen gefietst.  Na een halve ronde zat Jitse al op de tweede plek met een kleine achterstand op de koploper.  Jitse kon het gat op de latere winnaar niet dichten en moest nog door een foutje in de klim verstek laten gaan voor de tweede plaats.  “Ik maakte aan de voet v van een klim een foutje en moest naar boven lopen.  Zo verloor ik de aansluiting en was de derde plaats het hoogst haalbare vandaag, maar wel tevreden om nog eens op het podium te kunnen post vatten” aldus Jitse.

Tom Van Ingelgom en Thor Geluykens verdedigden in Paal de teamkleuren.  Na de regen op zaterdag was het op zondag warm en zonnig waardoor het parcours droger werd.  Net voor de start nam Tom nog een kijkje op het parcours en besloot om te starten met droog weer banden.  “Na mijn mindere start kon ik bij de kopgroep de aansluiting maken. Toen het dan begon te regenen besloot ik om aan te vallen want ik ging zeker in de problemen komen door mijn bandenkeuze. Ik kon een gaatje slaan en nog even uitbouwen tot het echt te vettig werd en ik moeilijkheden had om mij recht te houden. De achtervolgers kwamen sterk terug en ik kon niet anders dan toekijken en vier renners zien passeren.  Zo werd ik dus vijfde … maar met het gevoel van vandaag ben ik zeer tevreden en we bouwen verder tijdens onze jaarlijkse BK stage die er nu aankomt”.    Thor had weinig trainingsarbeid op de teller staan door de examenperiode en was tevreden met een negende plaats.

Lukas Malezsewski reed opnieuw een knappe wedstrijd in Verviers, de laatste manche van de G-SKIN Wallonia Cup.  In het eindklassement staat Lukas met gelijke punten op de eerste plaats met Clément Horny.  Zijn Waalse tegenstander schreef echter meer overwinningen op zijn teller en werd uitgeroepen tot eindoverwinnaar.

Emile Verhulst reisde af naar Nove Mesto Na Morave in Tjechië waar het WK MTB op het programma stond.  Emile reed daar in het nevenprogramma de marathon van 50km en werd zesde in de scratch (300 dln) en eerste junior.  Nick Vanpol kwam ook aan de start van de marathon, maar moest de strijd staken door materiaalpech.

Deze week staat de jaarlijkse BK stage in Samrée op het programma.  Eerstvolgende wedstrijd is het Belgisch kampioenschap @Ottignies op zondag 17 juli.  Supporters welkom!

About the Author