Ploeteren in de modder van Landgraaf

Ploeteren in de modder van Landgraaf

In het Nederlandse Landgraaf stond de derde wedstrijd van de Pearl Izumi Cup op het programma.  De aanhoudende regenval van de voorbije weken en op de dag van de wedstrijd zorgde voor ploeteren in de modder.

Bij de nieuwelingen stonden 75 bikers aan de start.  Lukas Malezsewski was vrij goed weg als tiende, maar maakte twee schuivers in de eerste ronde.  “Met een elfde plaats ben ik best wel tevreden na de examenperiode die pas woensdag gedaan was.  Er zat meer in, maar op naar de volgende wedstrijd” aldus Lukas.  Tijdens de verkenning raakte Jitse Van Thillo met zijn hoofd een boom waarbij gelukkig zijn helm de grootste schok opving.  “Dankzij mijn Catlike Mixino helm kwam ik weg met lichte hoofdpijn.  Dit kon slechter zijn afgelopen” wist Jitse te vertellen.  De wedstrijd zelf verliep beter voor Jitse en kon in de start al meteen plaatsen opschuiven.  Op de gladde omloop was het niet eenvoudig om mijn positie te handhaven, maar met een twaalfde plaats ben ik tevreden.  “Graag zou ik ook onze mensen in de materiaalpost bedanken om in dit regenweer weeral eens paraat te staan” aldus Jitse.   Ewout Verhulst kende geen beste dag in Landgraaf en kwam als 22e over de meet gereden.

Van de zestig junioren nam Tom Van Ingelgom de kopstart, wat verder gevolgd door Emile Verhulst.  Emile reed op een knappe vierde plek toen in de laatste ronde plotseling een hond opdook die Emile volgde en probeerde aan te vallen.  Crazy!   In een van de laatste afdalingen reed Emile lek en werd hierdoor pas achtste.  Tom werd 23e.

Bij de beloften reed Nick Vanpol na de examenperiode naar een twintigste plek.  Alexander en Thor kwamen niet aan de start in Landgraaf.  Zij reden het voorbije weekend de nodige trainingskilometers met het oog op de volgende weken.

Volledige uitslagen, klik hier

About the Author