Sterke tegenstand in tweede manche van de Pearl Izumi Cup @Eupen

Sterke tegenstand in tweede manche van de Pearl Izumi Cup @Eupen

In Eupen werd de tweede manche (UCI 2) van de Pearl Izumi Cup (voorheen: Benelux Cup) georganiseerd door RSK Eupen die altijd borg staan voor een goede organisatie en mooi parcours aan de rand van de stad.  De zon en de zwoele temperatuur maakten het nog iets lastiger dan in normale omstandigheden.   Een goede start is belangrijk in Eupen want er volgen na de startklim heel wat singletracks waar het moeilijk voorbijsteken is.

Bij de nieuwelingen was Jitse Van Thillo meteen vooraan te vinden en wist deze positie ook te behouden, tot pech hem een tiental plaatsen achteruit sloeg.  “Ik draaide als zevende het bos in, maar wou me niet forceren en maakte een paar foutjes zodat ik ronden lang op een elfde plaats reed.  Maar in de voorlaatste ronde reed ik lek en moest ik ver lopen naar de materiaalpost.  Toch werd ik nog 21e van de meer dan 70 deelnemers, tevreden en goed gevoel”.  Lukas Malezsewski wou rustig starten, maar de Nederlandse deelnemers dachten er duidelijk anders over.  “In de startklim liep het niet goed en zo zat ik te ver achteraan toen we het bos indraaiden met de vele singletracks.  Toch kon ik nog terug komen naar een tiende plaats.”   Ewout Verhulst wist al op voorhand dat het vandaag niet van een leien dakje zou lopen.  “Ik reed dinsdag een wegwedstrijd in mijn dorp en had op school nog een sportdag gehad.  Tijdens de opwarming voelden de benen al niet goed aan, en in de wedstrijd werd het snel duidelijk dat het vandaag zou afzien worden.

Bij de junioren kwamen Emile Verhulst en Tom Van Ingelgom aan de start.  Emile, die dinsdag ook een wegwedstrijd reed, was bij de start niet meteen vooraan te vinden. Maar dankzij een mooie inhaalrace reed hij in de voorlaatste ronde op een vijfde plaats.  In de laatste ronde toch nog een foutje gemaakt en hierdoor kon de Fransman Valentin Remondet nog de vijfde plaats afsnoepen van een moegestreden Emile.  Net naast het podium dus, maar toch nog 10 UCI-punten.  Tom Van Ingelgom had na Albstadt minder kunnen trainen en zag zijn wedstrijd vooral in functie van de volgende weken.  “In de laatste ronde kon ik nog wat renners inhalen, en zo werd ik nog twintigste.” aldus Tom.

Thor, Nick en Alexander zitten al in de examens en kwamen dus niet aan de start in Eupen.

De derde manche van de Pearl Izumi Cup wordt gereden in het Nederlandse Landgraaf.

About the Author