Goud en zilver @PK Moerbeke-Waas

Goud en zilver @PK Moerbeke-Waas

In Moerbeke-Waas stond zondag de derde manche van de Flanders XCO Series op het programma.  Deze wedstrijd is voor de Oost-Vlamingen al jaren het strijdtoneel voor de provinciale titel.  In de vlakke bosrijke met singletracks bezaaide omloop wisten we met het team opnieuw mooie resultaten bijeen te sprokkelen.

De snelle omloop was door de regenval vrij glad geworden en Lukas koos voor een zwaarder bandenprofiel. Lukas bracht Ewout mee voorin en samen reden ze met vier koplopers voorop.  Lukas bepaalde twee ronden lang het tempo.  In de sprint voor de dagzege kwam hij een handvol seconden te kort voor de overwinning.  “Maar met deze tweede plaats ben ik best tevreden” aldus Lukas.  Ewout Verhulst reed vandaag vooral in functie van het provinciaal kampioenschap en hield dus de andere Oost-Vlamingen in het oog.  Ewout werd tweede Oost-Vlaming en pakte dus de zilveren medaille.   Jitse Van Thillo was goed mee in de start en ook hij hielp Ewout waar mogelijk. Hij kon vlot stand houden tot hij onderuit schoof in de derde ronde.   “Zo verloor ik de aansluiting met de kopgroep en werd ik uiteindelijk zesde” aldus Jitse.

Bij de junioren kwam Emile Verhulst dan toch nog aan de start na een lange reis vanuit Duitsland.  Daags voordien werd hij nog knap 25e (op 160 dln) in de UCI Junior Series te Albstadt.  In Moerbeke pakte hij de dagzege en de provinciale titel.  “Na een lange terugrit van de wedstrijd in Duitsland dan toch beslist om te starten.  Ik voelde mij goed en het doet altijd deugd om te winnen.  Leuke wedstrijd en goede organisatie dicht bij huis en dus tevreden dat ik deze provinciale titel op zak mag steken.” aldus Emile.

Alexander kwam wegens de examenperiode niet aan de start bij de beloften.   Nick, Tom, Thor zaten zondag nog in Duitsland.

About the Author