Sterk deelnemersveld in Albstadt

Sterk deelnemersveld in Albstadt

De derde manche van de UCI Junior Series werd deze keer gekoppeld aan de World Cup manche in het Duitse Albstadt. Dit resulteerde in een sterk bezet deelnemersveld met 150 junioren met 20-tal nationaliteiten. De Amerikaanse nationale kampioen Christopher Blevins won de wedstrijd.  Na het uitvallen van Timo Kielich die toen in tiende positie reed, werd Emile Verhulst de eerste Belg in de uitslag, gevolgd door Tom Van Ingelgom als tweede Belgische biker die over de streep kwam.  Thor Geluykens kwam met startplaats 117 als vijfde Belg aan.

Met 150 junioren aan de start was het uitkijken naar de startloop om daar zo goed mogelijk op te schuiven.  Emile stond als 43e op de startlijst, Tom als 68e en Thor stond met nummer 117 in de voorlaatste startbox.

In de haakse bocht na de rechte startlijn stonden het peloton reeds stil en Ton moest al stevig in de remmen, Thor daarentegen kon langszij en maakte meteen al tientallen plaatsen goed.  Emile kon zijn startpositie behouden, Tom en Thor schoven goed op.

Halfweg koers zat Emile rond de dertigste plaats en kon de laatste ronden nog opschuiven naar plaats 25. ”Het ging toch al beter dan op het EK en dat doet deugd. Het gevoel was al stukken beter als in Zweden. Het was wel afzien. In de tweede ronde ben ik nog gevallen, dus ik ben best tevreden met de 25 ste plaats” liet Emile weten na afloop.

Ook Tom was tevreden met zijn 39e plaats. “Heb mij hier goed geamuseerd op deze omloop. Leuke afdalingen waar ik veel tijd kon goedmaken en elks ronde plaatsen opschuiven“.

Thor werd 55e en was na afloop wat ontgoocheld: “Laatste ronde zat ik er door, jammer want ik was goed op dreef. Er zat nog meer in.

Gelet de grote internationale aanwezigheid toch mooie prestaties van onze junioren.

 

Op zondag 22 mei kwamen in de vroege ochtend 142 beloften aan start voor de derde UCI World Cup werdstrijd in het Duitse Albstadt. Het parcours lag er net als de dag ervoor zonnig en bij.

Nick Vanpol was onze U23 biker aan start. Gestart vanop 99ste plaats kon hij gestaag plaatsen veroveren. Na de eerste rond zat hij rond de 90ste plek en finaal kwam hij als 64ste over de eindmeet. Hij werd de vierde Belg (van de 7). Het parcours in Albstadt blijft voor Nick toch heel speciaal aangezien hij hier bij een vorige deelname zwaar ten val kwam met een maandenlange revalidatie als gevolg. Gelukkig verliep deze editie zonder al te veel brokken.

 

Alle resultaten zijn hier terug te vinden.

About the Author