Ontgoocheling @EK in Zweden

Ontgoocheling @EK in Zweden

Van 5 tot 8 mei gaat in Huskvarna (Zweden) het Europees kampioenschap Mountainbike door. Onze junior Emile Verhulst werd samen met Timo Kielich geselecteerd om onze nationale kleuren te verdedigen. De nationale selectie reisde reeds op maandag af naar Zweden. De organisatie en voorbereiding verliep prima zodat Emile de wedstrijd in perfecte omstandigheden kon aanvangen.

Het parcours op en rond een skipiste was erg pittig met heel wat venijnige klimmen. Het zonnige en warme weer maakte de wedstrijd er niet eenvoudiger op.

Emile mocht starten op de derde rij en kwam rond de 25ste positie uit de start. Helaas bandenpech in de startloop en direct naar de materiaalpost voor een nieuw achterwiel. Bij het verlaten van de materiaalpost zat hij rond de 40ste plek. Emile kon nog vijf plaatsen goedmaken en werd in de voorlaatste ronde door de 80%regel uit de wedstrijd gehaald. Als 35ste van de 65 deelnemers was dit een ontgoochelend resultaat.

Bondschoach Filip Meirhaeghe had ook meer verwacht en vond dat Emile te veel zijn hoofd liet hangen. “Wie voor de nationale selectie rijdt, moet tot de laatste minuut met opgeheven hoofd tot het uiterste gaan” aldus de bondschoach.

Emile zelf was te ontgoocheld voor reactie.

Teamcoach Maarten Gybels weet dat Emile een ervaring op het internationale terrein rijker is en hier zeker uit zal leren. “Hij gaat terugvechten, daar ben ik zeker van” zegt een vastberaden teamcoach.

Alle officiële resultaten zijn hier terug te vinden.

Het team bedankt het Belgian Cycling Team voor de goede zorgen en omkadering van onze renner.

Volgend weekend zijn er geen wedstrijden. Op 21 mei gaat in Albstadt (Duitsland) de derde wedstrijd van de UCI Junior Series door waar Emile Vehulst, Thor Geluykens en Tom Van Ingelgom present tekenen. Nick Vanpol rijdt op 22 mei in Albstadt zijn eerste Wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Voor de thuisblijvers staat op diezelfde zondag het provinciaal kampioenschap van Oost-Vlaanderen op het programma.

 

 

 

About the Author