Top-10 plaatsen in zesde manche G-SKIN Wallonia Cup

Top-10 plaatsen in zesde manche G-SKIN Wallonia Cup

In Erezée, gelegen in de provincie Luxemburg, stond al de zesde en voorlaatste manche van de G-SKIN Wallonia Cup op het programma.

Bij de nieuwelingen (45 dln) kwamen Jitse en Lukas aan de start.  Ewout is meegereisd naar het EK in Zweden om te supporteren voor broer Emile, en kwam dus niet aan de start.  Lukas en Jitse waren na het startschot beiden goed weg.  “Na de startronde wat terug gevallen, maar na een half uurtje wedstrijd kon ik terug tempo rijden en kon opschuiven van de zevende plaats naar een vierde plaats”  zei Lukas na afloop van de wedstrijd.  Jitse reed de hele wedstrijd op een zesde plaats en kon deze vasthouden tot aan de finish.  “Net naast de top-5, maar tevreden van mijn wedstrijd” liet Jitse optekenen.

Tom Van Ingelgom en Thor Geluykens verdedigden de teamkleuren bij de junioren (39 dln).  Tom hoorde zijn startnummer niet afroepen, waardoor hij op de zesde rij moest starten.  “Toch ben ik nog snel vooraan geraakt.  Tempo gezocht en zowat de hele race op een zesde plaats gereden.  Met goed gevoel huiswaarts en klaar voor de UCI Junior Series in Albstadt” aldus Tom.    Ook Thor, vorige week nog winnaar in Cuesmes, moest achteraan starten wegens te weinig deelnames aan de Wallonia Cup door ziekte in het begin van het seizoen. “Er waren weinig mogelijkheden om voorbij te steken, dus de eerste ronden kon ik niet voluit gaan.  Pas in de derde ronde kon ik gas geven en nog mooi opschuiven van een veertiende naar een zevende plaats.  Jammer van die start, want het gevoel zat goed

Nick startte bij de beloften (U23, 25 dln) op zijn eigen tempo en viel vooraan weg met een lekke band.  Daarna inhaalrace van rond de vijftiende plek en elke ronde renners ingehaald. “Na vijf ronden toch nog over de aankomststreep gereden als vijfde en daar ben ik tevreden mee” sprak Nick.  Alexander had een beter gevoel dan vorige week.  “Tot halfweg koers liep het goed, toen kreeg ik krampen en moest ik gas terug nemen.”  Alexander werd zeventiende.

Zaterdag om 13u00 staat voor onze junior Emile Verhulst het Europees kampioenschap op het programma in Huskvarna, Zweden.  De wedstrijd is LIVE te volgen op YouTube:  http://euromtb.com/euromtb-tv/

About the Author