IJzersterke prestatie @Cuesmes

IJzersterke prestatie @Cuesmes

Op een van de tientallen mijnterrils in de Borinage stond zondag 27 april de vijfde manche van de G-SKIN Wallonia Cup op het programma. Een veeleisend parcours dat door elke mountainbiker wordt gesmaakt. De weergoden hielden woord en de aprilse grillen vielen letterlijk uit de lucht boven de mijnterril van l’Heribus nabij Mons. Regenbuien, hagel, smeltende sneeuwbuien werden afgewisseld met zonnige perioden en een kille wind. Het weer maakte het parcours extra pittig.

 

Bij de nieuwelingen was het deze keer niet Lukas Malezsewski die vooraan meestreed voor de overwinning, maar Ewout Verhulst die mee was met de koplopers. Lukas volgde op geringe afstand, maar kon de aansluiting niet maken met de top 3 en viel met zijn knappe vierde plaats net naast het podium. Ewout start altijd sterk, maar in Cuesmes wist hij zijn uitgangspositie vast te houden. Na drie ronden werd hij knap tweede ! Ook Jitse Van Thillo was weer goed op dreef en werd met een zesde plaats beloond. Een collectief sterke prestatie van ons trio nieuwelingen. Toch wat ontgoocheling bij Lukas “ik was in de overtuiging dat er nog een ronde zou volgen en daardoor had ik nog wat krachten gespaard. Anders was een podiumplek misschien wel mogelijk geweest” aldus de renner.

 

Ook bij de junioren mooie prestaties. Hier was het Thor Geluykens die voor de verrassing zorgde met een fantastische overwinning in een sterk deelnemersveld. Helemaal achteraan gestart en ondanks een kleine val in ronde twee, kwam hij vooraan in de race. Aan de voet van een lange klim in de laatste ronde nam hij de koppositie en hield die vast tot het einde. Na een seizoensbegin gedomineerd door ziekte en de nasleep daarvan is het prachtig om hier te kunnen uitpakken met een overwinning in eigen land.  Teamgenoot Emile Verhulst was ook mee vooraan, maar moest in de laatste klim lossen en viel zo net naast het podium met een vierde plaats. Emile had een zware trainingsweek achter de rug met het oog op het EK in Zweden en werd gisteren op training nog aangereden door een wagen, gelukkig zonder veel erg. Maar met een vierde plek zit hij perfect op schema voor het EK. Tom Van Ingelgom kwam net terug van een schooluitstap naar Londen maar finishte toch met zijn 9de plekt net binnen de top-10.

 

Onze beloften (27 dln) startten na een zware regenbui, maar tijdens de wedstrijd bleef het droog en nu en dan kwam het zonnetje toch eens piepen. Nick Vanpol was goed op dreef en kon van een zesde plaats in de eerste ronde naar een knappe tweede plek rijden. Meteen was het derde podium van de dag een feit!  Ook Alexander Loquet reed een knappe wedstrijd, hij kon van de achttiende plaats opschuiven naar een dertiende plek bij aankomst.

 

De uitslagen van de wedstrijden zijn hier terug te vinden:

Nieuwelingen

Junioren

Beloften

 

Volgend weekend staan er geen wedstrijden op het programma maar donderdag 5 mei (Hemelvaart) zijn we paraat in Erezée voor de volgende manche van de G-SKIN Wallonia Cup. Daarnaast is het ook uitkijken naar de deelname van Emile Verhulst aan het Europees Kampioenschap in Zweden op 7 mei. Emile vertrekt met de nationale selectie op maandag 2 mei richting Huskvarna, Zweden.

About the Author