Mooie prestaties maar ook veel pech @Montichiari

Mooie prestaties maar ook veel pech @Montichiari

Dit weekend reden onze internationals mee in de UCI MTB wedstrijden in het Italiaanse Montichiari.

 

Voor onze junioren stond de tweede manche van de UCI Juniors Series op het programma. Emile Verhulst reisde na een schooluitstap van enkele dagen in Barcelona door naar Montichiari. “Ik wist niet goed wat te verwachten na deze reis, ik heb in elk geval geprobeerd voldoende te rusten”.  Emile nam een vlotte start en kon een twintigste plaats bemachtigen.  Helaas reed hij in de voorlaatste ronde lek vooraan. Na een lange looptocht kon hij van wiel wisselen maar tevergeefs. Het wiel sleepte en de benen waren verzuurd van het lopen. Emile kwam als 86ste over de eindmeet. “ De start van de was redelijk, maar niet zoals verhoopt. De tweede ronde kreeg ik het echt lastig. Geen fut in de benen. Totaal anders dan de eerste ronde waarin ik gebeten en strijdlustig op de fiets zat. In de derde ronde kon ik verloren plaatsjes goedmaken. Maar in de vierde ronde liep het mis door lek te rijden.  Ook dit buitenlands avontuur is voor mij een grote teleurstelling” aldus een ontgoochelde renner.

Thor Geluykens had meer geluk en kon zijn inspanning verzilveren met een 50ste plek (van de 206 deelnemers).

 

Ook U23 renner Nick Vanpol  had in zijn race op zaterdag af te rekenen met pech. In een goed gestarte race verloor ook hij veel tijd door lek te rijden. Hij eindigde als 46ste van de 163 deelnemers. Lang niet slecht, maar zonder lek rijden had er veel meer ingezeten.

 

Resultaten Junior Series

 

Volgend weekend (24 april) slaan we onze teamtent op aan de voet van de mijnterril in Cuesmes (België) voor de vijfde manche van de GSKIN Wallonia Cup. Supporters meer dan welkom!

About the Author