Opnieuw podium en provinciaal kampioen @Beringen

Opnieuw podium en provinciaal kampioen @Beringen

De eerste manche van de Pearl Izumi Cup (BeNeLux Cup) ging op 9 en 10 april door in Beringen op de mijnterril. Het mooie parcours met veel technische zones en heel veel klimmen en dalen lag er vrij droog bij. Het parcours was loodzwaar met 180 hoogtemeters per ronde van 3,4 km. Bij de deelnemers heel wat renners uit Nederland en Frankrijk, maar het Granville Factory team kon opnieuw uitpakken met prachtige prestaties .

 

Nieuweling Lukas Malezsewski reed zich naar een knappe vierde plek. Een topprestatie als eerstejaars nieuweling in een sterk deelnemersveld. Ook Jitse Van Thillo reed een sterke wedstrijd en eindigde op de tiende plek. “Ik mocht als 14de starten en kwam ook op die positie boven. Gedurende de wedstrijd kon ik mooi opschuiven . Jammer dat er slechts 3 rondes werden gereden in plaats van de eerst aangekondigde vier. Met een extra ronde zat er meer in. Maar, ik ben toch heel tevreden met mijn tiende plaats” aldus de renner.  Ewout Verhulst  startte als 20ste van de 65 deelnemers maar kon in de eerste ronde opschuiven tot de 11de plek.  In de tweede ronde terug 13de maar uiteindelijk reed hij als 12de over de finish. Mooi!

 

Bij de junioren was het uitkijken of Emile Verhulst na zijn knappe prestatie in Zwitserland vorige week, kon bevestigen op dit zware parcours. En dat deed hij met een prachtige 2de plek. Na een moeilijke start, was hij op achtervolgen aangewezen, maar doseren van de krachten leverde goed resultaat. Ook Tom Van Ingelgom kon na zijn tweede plek vorige week in Bastogne opnieuw een mooi resultaat voorleggen. “Ik kon starten op de 15de plek. Als ik de technische passages goed zou nemen en mijn startpositie behouden was ik tevreden. Ik ben goed gestart, dan wat teruggevallen naar de 14de plek, maar in de laatste drie ronden kon ik dit goed maken tot een 7de plek. Ik ben tevreden met dit resultaat”. Wij ook, Tom! Thor Geluykens  startte als 36ste maar reed de eerste ronde uit als 26ste. In de volgende ronden kon hij nog drie plaatsjes goedmaken en eindigde zo mooi als 22ste van de 66 deelnemers.

 

Nick Vanpol reed een uitstekende race. De beloften rijden hier samen met de Elite renners en Nick kwam binnen als dertiende (73 dln), vierde belofte en pakte zijn zesde provinciale titel ! Alexander startte helemaal achteraan en kon opschuiven naar een 55e plaats.

 

De resultaten en individuele rondetijden zijn hier terug te vinden:

Nieuwelingen

Juniors

Beloften/Elite

 

Knappe resultaten van al mijn atleten, op en naast het podium” aldus een tevreden coach Maarten Gybels.

 

Volgende week geen wedstrijd in België. Emile, Thor en Nick nemen deel aan de HC wedstrijd in het Italiaanse Montichiari. Voor Emile en Thor is het de tweede manche van de UCI Junior Series.

About the Author