Tweede plek voor Tom @ Bastogne

Tweede plek voor Tom @ Bastogne

Dit weekend ging in Bastogne de vierde manche van de Wallonia Cup door. Drie van onze renners waagden zich aan dit met singletracks bezaaide parcours. Het stralende weer bleef uit, maar het was droog en zacht.

 

Bij de nieuwelingen kwam Lukas Malezsewski aan start, vanop de eerste rij dankzij zijn schitterende resultaten in de vorige wedstrijden. Bij de start was hij vlot weg als derde maar moest daarna wat plaatsjes vrij geven door last aan de knie. Ook een gekneusde vinger speelde hem parten. Maar, toch kon hij ook hier als eerstejaars meer dan zijn mannetje staan met een knappe vijfde plaats. “Ik had meer verwacht, maar ben toch tevreden. Jammer van de vinger en de knie, ik hoop op beterschap tegen volgende wedstrijden”, liet de renner nog weten.

 

Tom Van Ingelgom was onze junior aan start. Het deelnemersveld was kleiner dan anders aangezien een deel van de junioren in Zwitserland was voor de eerste manche van de UCI Juniors Series. Bij de start stond Tom op de derde rij, maar al heel snel zat hij in een kopgroepje van drie. “Nadien kon ik even wegrijden maar werd al snel ingehaald door de uiteindelijke winnaar. Ik eindigde toch mooi op een tweede plaats op 20 seconden. Dit geeft me moed voor de komende weken en wedstrijden” aldus Tom.

 

Bij de beloften was het uitkijken naar de prestaties van Alexander Loquet. “Ik had een goed gevoel en kon goed opschuiven tot het einde van de vierde ronde, daarna moest ik het tempo wat laten zakken”. Helaas voor Alexander mocht hij net als vele anderen de wedstrijd niet uitrijden aangezien een Elite renner hen dubbelde.

 

Volgende week slaan we onze tent op in Beringen voor de eerste manche van de Pearl Izumi Cup (Benelux Cup).

About the Author