Knappe prestaties @Rivera

Knappe prestaties @Rivera

Dit weekend werd er ook gereden in Rivera, Zwitserland. Daar ging de eerste manche van de Swiss Cup door die tevens ook de eerste wedstrijd in de UCI Junior Series was. Onze junioren Emile Verhulst en Thor Geluykens konden hier een ticket voor het Europees Kampioenschap in Zweden verzilveren bij het behalen van een top-12 plek.

Emile reed een erg knappe wedstrijd maar kwam met zijn 13e plek (van de 133 deelnemers) net te kort voor de EK-kwalificatie. Hij vat zijn wedstijd als volgt samen: “Ik had startpositie 21 en het was de boodschap die vol te houden op de lange startloop. Daar ben ik, met wat geluk, goed  in geslaagd. Ik moest de snelle start wel even bekopen en minderen, ook omdat ik op het einde van de eerste ronde mijn drinkbus kwijt was. Ik zat wel nog steeds rond positie 18. In de 3e ronde van vier ging het dan terug wat beter en kon ik de laatste ronde als 17e aanvangen. In die laatste ronde heb ik dan alles gegeven om dan 13e te eindigen op 25sec van de top-12 en dus ook een EK-kwalificatie… doodjammer, ik ben dus ook heel erg teleurgesteld ondanks dit mooie resultaat”.  Team coach Maarten Gybels blijft echter positief en hoopvol: “Wat Emile laat zien is internationale top. Bij de wedstrijdanalyse achteraf zagen we twee kleine tactische foutjes die hem misschien wel de top-12 plek kostten. Maar, tegelijk geeft dit goede moed voor wedstrijd in Montichiari (Italië) waar in april opnieuw een EK ticket verdiend kan worden”.

Junior Thor Geluykens reed zich naar een 81ste plek op dit technische parcours. “Vanop de 7e rij verliep de start wat chaotisch omdat her en der werd gevallen. Na de start moest ik al snel wat minderen maar de laatste twee ronden kreeg ik het goede gevoel te pakken en heb ik me ook dik geamuseerd. Mijn conditie gaat in stijgende lijn, nog even geduld en  ik kan weer voluit knallen” aldus de renner. Teamcoach Maarten Gybels bevestigt: “De conditie van Thor is in stijgende lijn na zijn ziekte. Later in het seizoen zal hij er echt volledig staan”.

Tot slot kwam ook onze UCI U23 renner Nick Vanpol aan start in de Swiss Cup. Hij reed een mooie wedstrijd waarin hij heel lang streed voor plaats 11 (70 dln). Uiteindelijk kon hij tevreden als 14de de eindmeet overrijden. “Belangrijk is dat de conditie in stijgende lijn is en Nick voor het eerst sinds de zomer zonder krampen kon rondrijden. Een probleem dat hij knap heeft aangepakt door minder gluten te eten.” weet coach Maarten.

Ook een dikke dankjewel aan alle ouders voor de geweldige samenwerking in Zwitserland. Als UCI team konden we er staan (#weareone), we mogen fier zijn op dit project” voegt een tevreden coach hier aan toe.

Resultaten van de junioren vind je hier.

Resultaten van de U23 vind je hier.

De volgende internationale wedstrijd is voorzien op 17 april in Montichiari in Italië.

About the Author