Dubbele winst op Paasdag in Pepingen

Dubbele winst op Paasdag in Pepingen

In het Pajottenland werd het eerste luik van de Flanders XCO Series op gang geschoten. De hevige regenval van de voorbije nacht zorgde voor een vettige omloop. Maar de wind en de zon maakten het parcours dan weer heel goed berijdbaar. Het circuit biedt de toeschouwers een mooi overzicht en het was bijgevolg genieten van spannende wedstrijden op de heuvel in Pepingen.

 

Na de goede resultaten in de G-Skin Wallonia Cup was Lukas er op gebrand om ook in dit regelmatigheidscriterium goed voor de dag te komen. Lukas reed bij de nieuwelingen van bij de start weg van zijn tegenstanders en kwam met ruim een minuut voorsprong solo over de meet gereden. Meteen zijn tweede zege van het seizoen en vierde podiumplek op rij! “Mijn start was goed, ik ben op kop begonnen en heb mijn voorsprong stelselmatig kunnen uitbouwen. Alles verliep perfect. Ik ben zeer tevreden met mijn 2 de overwinning van het seizoen!” zei onze youngster na afloop. Jitse Van Thillo was van meet af aan mee met de koplopers en viel met zijn vierde plaats net naast het podium. “Eens zot doen van bij de start en het lukte” omschreef hij dat.  Ewout maakte enkele slippers en moest vrede nemen met een zevende plaats.

 

Onze drie junioren stonden voor het eerst dit seizoen samen aan de start. Emile zette de wedstrijd naar zijn hand en reed de laatste drie ronden solo aan kop. Sterke wedstrijd en mooie overwinning die vertrouwen geeft voor de UCI Junior Series wedstrijd volgende week in Zwitserland. “Tweede overwinning na een goede wedstrijd. Mijn start was niet super, maar na halfkoers ging ik er alleen vandoor en eindigde met een minuut voorsprong op mijn naaste achtervolger” aldus Emile. Tom presteerde sterk na een examenperiode en kwam terug tot een knappe vijfde plaats. “Na een goede start te kop genomen in de eerste bochten omdat deze wat gevaarlijk waren. Daarna mijn eigen tempo gezocht. Uiteindelijk nog hard gestreden voor de vijfde plek en met succes!”  vat Tom zijn wedstrijd samen. Thor had een beter gevoel dan vorige week tijdens zijn eerste wedstrijd en werd elfde. “Heb nog steeds last van de luchtwegen door mijn ziekte die mij twee weken aan de kant hield, maar had hier een beter gevoel dan in Thieusies. Net buiten de top-10, maar dit geeft moed voor de volgende weken. Het kan nu alleen maar beter gaan.” aldus Thor.

 

Onze beloften Nick Vanpol en Alexander Loquet kwamen niet aan start.

 

De resultaten van de wedstrijden vind je via deze link. Foto’s kan je vinden op onze Facebookpagina.

 

Volgende week is het team zowel in binnen- als in buitenland actief. Een groot deel trekt naar het Zwitserse Rivera (Swiss Cup, UCI Junior Series), een belangrijke wedstrijd waar de norm voor het EK in Zweden kan worden behaald. Een ander deel van het team zal starten in Bastogne, de vierde manche van de G-Skin Wallonia Cup.

About the Author