Knappe resultaten @Thieusies:  2x podium en drie top-10 plaatsen !

Knappe resultaten @Thieusies:  2x podium en drie top-10 plaatsen !

Na de knappe resultaten in de voorbije twee manches van de G-SKIN Wallonia Cup werd in het Henegouwse Thieusies deze lijn verder door getrokken.  Met twee podiumplaatsen en drie andere top-10 plaatsen mogen we weeral terug blikken op een sterke collectieve teamprestatie #weareone.

Bij de nieuwelingen blijft Lukas vriend en vijand verbazen met zijn sterke prestaties als eerstejaars nieuweling.  Ook in het domein van de abdij van Saint-Denis, een gehucht van Thieusies, wist hij zich in de kijker te rijden.   Hij maakte de aansluiting met de kopgroep, maar moest de twee tweedejaars in de voorlaatste ronde lossen.  Toch kwam Lukas nog sterk opzetten in de laatste ronde en kwam nog dicht in de buurt van de tweede plek.  Derde podium op rij, van bevestigen gesproken!  Ook Ewout Verhulst reed opnieuw een sterke wedstrijd, maar kreeg in vijfde positie af te rekenen met een leeglopende achterband.  In de materiaalpost een supersnelle wissel van onze mekanieker Niels zorgde er voor dat Ewout de schade enigszins kon beperken.  Ewout vocht terug en kwam nog knap binnen als tiende.  Jitse Van Thillo was goed gestart en kon elke ronde plaatsen goed maken.  Hij kwam op een knappe negende plaats over de aankomstlijn.

Bij de junioren kwam Thor Geluykens voor het eerst aan de start dit seizoen.  Ziekte hield hem de voorbij twee wedstrijden lang de kant.   “Ik verwacht niet direkt een in het oog springend resultaat, het komt er vooral op aan wat competitieritme op te steken.  En blij dat we er terug bij zijn!” zei Thor tijdens de warming-up.  Thor reed de wedstrijd op zijn tempo uit en kwam als 25e over de streep.   Teammie Emile Verhulst, winnaar in Dinant vorige week, was meteen vooraan mee met vier andere koplopers.  Zo reden ze ronde na ronde over het parcours.  In de voorlaatste ronde moest Emile twee koplopers laten gaan, maar zoals zo vaak zette Emile dit recht in de laatste ronde. Emile draaide als eerste de met kasseien bezaaide aankomststrook op, maar maakte een foutje in de sprint en werd in de sprint nipt geklopt.  “Als je hier als eerste aanzet moet je het normaal kunnen afmaken.  Maar met een tweede plek moet ik tevreden zijn” klonk het achteraf bij Emile.

Nick Vanpol reed de hele wedstrijd rond de top-vijf plaats en wist na anderhalf uur als zesde te finishen bij de beloften. Alexander hield zich op rond de zeventiende plaats.

Volgende week, op Paaszondag, staat de eerste wedstrijd van de Flanders MTB Series op het programma. We slaan onze tenten dan op in het glooiende Pajottenland @Pepingen.  Supporters welkom!

About the Author