GRANVILLE FACTORY TEAM PRIMUS IN TWEEDE MANCHE G-SKIN WALLONIA CUP

GRANVILLE FACTORY TEAM PRIMUS IN TWEEDE MANCHE G-SKIN WALLONIA CUP

Met twee overwinningen, een vierde en vijfde plaats mogen we spreken van een sterke collectieve prestatie in Dinant, de tweede manche van de G-SKIN WALLONIA CUP.  Lukas bij de nieuwelingen en Emile bij de junioren wonnen op meesterlijke wijze hun wedstrijd.  Maar ook Ewout (vijfde bij de nieuwelingen) en Nick (vierde bij de beloften) scoorden een knap resultaat op een goed berijdbaar maar zwaar parcours aan de oevers van de Maas. Jitse viel net buiten de top-10 en Alexander kon de wedstrijd uitrijden met een beter gevoel dan vorige week.  Thor is nog steeds herstellende van ziekte en bleef wijselijk langs de kant.  Tom startte ook niet wegens de voorbereiding op de examenperiode.

Bij de nieuwelingen had Lukas Malezsewski het lastig in de startklim, hij kwam als vijfde boven. Al snel kon hij aansluiten bij de kopgroep van vier. Aan het einde van de eerste ronde nam hij de leiding.  Hij verdedigde zijn voorsprong met brio en mocht aan de finish het zegegebaar maken. Een supersterke prestatie voor een eerstejaars nieuweling. Hij was dan ook uitermate tevreden met zijn overwinning: “Ik ben blij met deze eerste overwinning. . Ik heb nog nooit zo afgezien tijdens een wedstrijd en ik ben dan ook héél blij dat ik het heb kunnen afmaken.” Ook Ewout Verhulst zette een knappe prestatie neer met een vijfde plek. “In de start was ik goed weg en zijn we met vier weg gereden. Even later kwam teammie Lukas aansluiten. Ik maakte een foutje gemaakt en de verloor hierdoor de aansluiting met de kopgroep. Maar met een vijfde plek ben ik tevreden.” aldus Ewout.  Jitse Van Thillo viel net buiten de top 10. “In de eerste meters van de start was ik goed weg maar ik moest lossen op het einde van de starklim. De daaropvolgende rondes heb ik moeten vechten om tempo te maken. De laatste rondes ging het beter en kon ik terug aansluiting maken met voorliggers. In de spurt kon ik nog twee renners inhalen en als 12de eindigen” vat Jitse zijn wedstrijd samen.

Onze junior aan start vandaag was Emile Verhulst. Bij het begin van de wedstrijd reed hij even verkeerd door iemand te volgen die het parcours niet zo goed kende. Hierdoor was Emile wat uit zijn lood geslagen maar hij kon zich herpakken. In de tweede ronde zette hij als achtste de achtervolging in.  Hij ging de laatste ronde in als vierde, maar kon na een mooie inhaalbeweging met wat geluk en heel veel doorzettingsvermogen als eerste over de streep te komen. In de laatste ronde, op het stuk tegen het water, kon ik bij Timo [Kielich nvdr] komen en hem inhalen. Ik ben echt diep moeten gaan, maar werd door mijn coach vooruit geschreeuwd naar de winst”.

Bij de beloften kwamen Nick Vanpol en Alexander Loquet aan start met de bedoeling beter te doen dan de race vorige week. Na de pech in Ottignies was Nick er op gebrand om in Dinant een mooi resultaat neer te zetten. Meteen na de startklim mee met de kopgroep en de hele wedstrijd met drie man gestreden voor de tweede plaats.  In de laatste ronde kreeg hij met krampen af te rekenen, maar kon toch nog meestrijden voor de ereplaatsen. Helaas viel hij op een handvol seconden naast het podium en moest hij vrede nemen met de vierde plaats. Maar Nick kon heel tevreden terugblikken op een geslaagde wedstrijd.  Alexander kwam binnen als zeventiende: “Ik kon vandaag al wat plaatsen opschuiven en had een veel beter gevoel dan vorige week in Ottignies.  Blijven werken aan mijn conditie en dan komt het wel goed“.

De resultaten van ons team bleven niet onopgemerkt in het rennersdorp en het Granville Factory Team stond vandaag echt in de kijker als ‘we are one‘-team. Teammanager Pascal Loquet werd meteen door een TV-ploeg voor de microfoon gehaald na deze opmerkelijke resultaten. “Met Lukas wisten we dat een talentrijke biker in onze rangen haalden. Op stage in Spanje maakte hij al indruk bij onze beloften en zijn tweede plaats in Ottignies verraste ons ook. Uiteraard is dit vandaag terug genieten voor de hele entourage. Volgende week geen druk voor Lukas. Een knalstart in dit prille seizoensbegin, maar we laten hem verder op een rustige manier zijn talent ontwikkelen.”. Ook de resultaten van de andere renners laten de manager niet onberoerd: “Dit was een sportief topweekend voor het hele team, twee eerste plekken, een vierde en een vijfde plek. Maar ook de prestaties van de andere renners mogen we niet uit het oog verliezen. Ik zag veel vooruitgang en ook heel veel plezier. Genieten!”

Foto’s komen deze week nog online op onze facebookpagina.

Alle resultaten zijn hier terug te vinden.

Volgende week slaan we onze teamtent op in Thieusies, het decor voor de derde manche van de G-SKIN WALLONIA CUP.

About the Author