Twee keer podium @Ottignies

Twee keer podium @Ottignies

Op zondag 6 maart ging de eerste wedstrijd van ons  MTB seizoen door in Ottignies. Het domein Bois des Rêves, dat in juli nog decor was voor het Belgisch Kampioenschap, was nu het strijdtoneel van de eerste wedstrijd van de G-Skin Wallonia Cup. Hoewel het parcours minder beklimmingen had dan vorige jaar was het omwille de koude regen en de modder een stuk zwaarder.

Bij de nieuwelingen kwamen Lukas Malezsewski, Ewout Verhulst en Jitse Van Thillo aan start. Lukas reed zijn eerste MTB wedstrijd en haalde als eerstejaars nieuweling meteen de tweede plek op het podium. “Een speciale dag voor mij, mijn eerste MTB wedstrijd bij de nieuwelingen.  In de startklim kwam ik als 8ste boven. Alles verliep goed tot ik, in de startronde, bij het passeren van de finish, uitschoof en viel. Daarna ben ik kunnen opschuiven naar de 4de plaats. Ik had een super gevoel en ik kon verder opschuiven tot de 2de plaats. Ik ben héél tevreden met het resultaat !” aldus Lukas. Ook Jitse reed een heel sterke wedstrijd en haalde de 8ste plaats. “In de start had ik het moeilijk om mee te gaan maar boven kon ik door een betere lijnkeuze terug aansluiting maken met een groepje. Algauw kon ik naar de kop van het groepje opschuiven en ben ik er van weggereden met nog twee andere renners. De andere renners losten in de 2 volgende klimmen en zo heb ik de rest van de wedstrijd alleen gereden en geëindigd op een mooie achtste plaats” vat de renner zijn wedstijd samen. Ewout kwam ten val en viel zo letterlijk uit de top 10, hij kon evenwel knap terugkomen tot de 12de plek. Er kwamen 48 nieuwelingen aan start, dus mooie resultaten voor onze jongens.

Ook bij de junioren maakte het team een knappe seizoensstart. Emile Verhulst reed een hele wedstrijd op de vijfde plek maar kon dankzij een sterke laatste ronde als derde over de finish komen. “Onverwacht podium in de eerste wedstrijd van het seizoen in Ottignies! Door de vele regen was het parcours zeer modderig. Elke beklimming was lopen en dat is niet mijn sterkste punt. Na bijna een hele wedstrijd 5e te hebben gereden kon ik mits een goede laatste ronde nog opschuiven naar de 3e plek!” liet de renner weten. Tom Van Ingelgom eindigde als 14de maar is tevreden: “Goed gestart, maar veel plaatsen verloren op de startklim. Daarna wandelen want alles stropte. Toch nog van zeer ver teruggekomen naar een 14e plek en dus beter dan vooraf gedacht.”  Thor Geluykens moest forfait geven wegens ziekte.

Onze beloften Alexander Loquet en Nick Vanpol hadden minder geluk dan hun teamgenoten. Nick kreeg in de startloop een kettingbreuk en moest na 10 minuten opgeven. Alexander startte helemaal achteraan en had na twee ronden last van krampen door het vele lopen (de modder liet fietsen niet toe). Hij kon de wedstrijd wel uitrijden en kwam als 28ste over de eindmeet.

Alle resultaten zijn hier terug te vinden: U17 / U19 /  U23

Volgende week gaat de tweede wedstrijd van de G-Skin Wallonia Cup door in Dinant.

About the Author