Succesvolle stage in Spanje. Het moment van….

Succesvolle stage in Spanje. Het moment van….

Na het succes van de stage van vorig jaar, trok het team opnieuw naar het gebied van de Sierra Cabrera in Andalusië, Spanje. De streek rond Mojàcar is een ideale MTB-locatie en biedt heel wat trainingsmogelijkheden. Touroperator Jetair, die in de streek fietsvakanties aanbiedt, regelde voor ons een verblijf in het viersterrenhotel Best Oasis Tropical.

Thor, Emile, Alexander, Nick en onze vaste begeleider Koenraad reisden reeds op dinsdag 2 februari naar Mojàcar. Op 9 februari versterkten ook de andere renners en teamcoach Maarten Gybels de stageploeg. Op 16 februari keerde het hele team tevreden terug naar België.

Het programma in Spanje was goed gevuld, met duurtrainingen, klimtraining met percentages tot 30%, ademhalingsclinic en stabilisatieoefeningen. En er was een bezoek aan onze sponsor Catlike (zie ander verslag).

Er werd niet alleen gewerkt aan de conditie maar ook aan het groepsgevoel. En met succes, al onze deelnemers kijken tevreden terug op het verblijf in Spanje. Gevraagd naar hun ‘moment’ van de stage, kregen wij onderstaande reacties:

Tom: de slang die ik zag. Verschieten!

Thor: de lange duurrit van 147 km met 2600 hoogtemeters.

Koenraad: de prachtige desolate wegen.

Nick: het relaxen bij de ouders van Emile en Ewout na de lange duurtraining.

Alexander: de rustdag, heel relaxt rijden en genieten van zon, zee en natuur.

Jitse: de beklimmingen en uitzicht van Cabrera en La Carrasca.

Lukas: de hele week was een openbaring, elke dag was er iets nieuws. De duurtraining van 3,5 uur door natuur en offroad. Genieten van de uitzichten.

Emile: de langste rit van 145 km.

De coach: de klim naar La Carrasca was fysiek en mentaal genieten. De mop van Alexander ook ;-).  Het evenwicht in het team.

De stage was een succes. We hopen dat het komende seizoen even plezant als succesvol mag zijn.

Zondag 6 maart staat de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma, de G-skin Wallonia Cup te Ottignies. Supporters, zet jullie schrap. We houden jullie op de hoogte van de resultaten.

About the Author