VELOFOLLIES: Granville Factory team in een nieuw jasje

VELOFOLLIES: Granville Factory team in een nieuw jasje

Het Granville Factory Team stelt zich zaterdag voor de zevende opeenvolgende keer voor op Velofollies (Kortrijk), de grootste fietsbeurs van de Benelux.  Voor het tweede jaar op rij als UCI MTB TEAM.  Met trots stellen we ons team voor, een nieuwe renner én een opvallende nieuwe outfit.  

Vorig seizoen was voor het team een leerrijk jaar, zowel sportief als daarnaast. Als UCI team werd nog meer internationale ervaring opgedaan, er waren wissels in management & staff, en er werd voor het eerst gewerkt met het topsportplatform Business2Sport. “Het merendeel van onze renners waren vorig seizoen eerstejaars in hun categorie. De ideale positie om te ‘experimenteren’ met trainingsmethodes richting toekomst. We blijven trouw aan onze ‘core business’ om jong talent op te leiden en in het bijzonder te coachen op lange termijn.  In 2016 hopen we de vruchten te plukken van het werk en de ervaringen van het voorbije seizoen.” zegt manager Pascal Loquet.

Renners

Het rennersbestand wordt versterkt met nieuwkomer Lukas Malezsewski. Lukas kreeg aanbiedingen van de grote cyclocross teams, maar maakte bewust een moedige keuze voor ons team en het mountainbike. “Het werken op langere termijn en het coaching traject uitgestippeld door coach Maarten Gybels waren mijn belangrijkste drijfveren om voor dit team te kiezen” aldus de jonge renner.  Coach Maarten is opgetogen met de komst van zijn poulain, die hij reeds 6 jaar kent uit de Hageland MTB school: “als eerstejaars nieuweling laten we Lukas rustig groeien in het atleet worden. Wat er bij komt, is dan mooi meegenomen. Lukas is een groot talent waar we nog enorm veel groeipotentieel in zien. Zijn resultaten bij de aspiranten spreken boekdelen. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst”.

Helaas verliet Vincent Van de Perre het team.  Een fantastische kerel die we graag willen bedanken voor zijn inzet, teamgeest en de vier mooie jaren. Ook Niels Vanpol is niet langer actief als renner in het team, maar wordt, op zijn vraag, onze vaste teammecanicien. Op die manier kunnen we ook dat talent van hem verder ruimte geven en blijft hij nauw betrokken bij het team.

De overige renners voor 2016 zijn de nieuwelingen Jitse Van Thillo en Ewout Verhulst, junioren Tom Van Ingelgom, Emile Verhulst en Thor Geluykens en beloften Alexander Loquet en Nick Vanpol.

Sportieve doelen

Coach Maarten licht de sportieve doelen toe: “We voerden enkele belangrijke wijzigingen door in de trainingsopbouw omdat het internationale mountainbiken op twee jaar tijd enorm is geëvolueerd. Hierin moeten we meegaan willen we onze ambitie als UCI MTB TEAM waarmaken. Want een centraal vanuit het team uitgestippelde coaching is vrij uniek in de mountainbikescene. We mikken dit seizoen op top vijf en podiumplaatsen en hopen om ons ook internationaal ‘in the picture’ te rijden met EK en WK kwalificaties.”

Omkadering

Het teammanagement blijft bestaan uit manager Pascal Loquet, coach Maarten Gybels en dit jaar kwam daar Patrick Suttels bij als assistent manager.  Patrick was al lid van de staff voor de support op buitenlandse wedstrijden, maar maakte tijdens de zomer de overstap naar het management waar hij zich snel wist in te werken.  Filip François verliet het management om zich volledig te kunnen concentreren op de carrière van zijn vriendin Githa Michiels.  Ook de staff werd in de breedte verder uitgebouwd met medewerkers voor de Pers & PR, Hospitality en een webmaster.  “Ik ben trots op de inzet van alle medewerkers van onze staff, ouders en renners. Zonder hen is het niet mogelijk om onze professionele structuur verder uit te bouwen.” zegt manager Pascal Loquet.   Zijn jarenlange rechterhand Maarten voegt er nog fijntjes aan toe “teamwork makes the dream work”.

Partners

De samenwerking met de bestaande partners loopt verder.  Naast de aanzienlijke financiële en materiële ondersteuning van onze naamsponsor GRANVILLE is het team nog op zoek naar een bijkomende naamsponsor om de volgende stappen te zetten richting internationaal succes. Kmo’s, zelfstandigen en vrije beroepen kunnen ook aansluiten bij het UCI MTB TEAM.  Dit kan heel eenvoudig via het topsportplatform ‘Business2sport’ dat vorig jaar een succesverhaal werd.

G-SKIN is de kledijpartner van het team, maar verzorgt ook de ‘branding’ van het team. “Net zoals voorgaande jaren stellen wij ook dit jaar een verrassend nieuw ontwerp van de teamkledij voor op Velofollies” vertelt directeur Peter Geluykens. Een opvallend lettertype voor de teamnaam siert de trui van dit jaar. “Heel bewust gekozen” weet coach Maarten. “Er zit een hele filosofie achter deze ‘retrolook’. We zijn blij en dankbaar dat onze naamsponsor GRANVILLE, ons zoveel vrijheid geeft om elk jaar met onze teamtrui toch iets speciaals te mogen doen.”

Het team blijft ook de producten van DIECI-9 met plezier gebruiken zodat de teambikes in alle weersomstandigheden in topconditie zijn.

Conimex uit Kortrijk levert via het Italiaanse GAERNE de teamschoenen. Het Spaanse CATLIKE is sinds een paar jaar de vaste helmenleverancier van het team.

Ook SHIMANO, DT SWISS, JETAIR, CYCLE-PASSION en VK INTERNATIONAL verlengden de samenwerking met het team.

Teamvoorstelling

Iedereen welkom om 13u00 aan het podium in hal 1 van Kortrijk XPO.

Teamvoorstelling: zaterdag 16 januari, podium Hal 1, Velofollies, 13u00-14u00
Meet & Greet: zaterdag 16 januari, stand Granville Hal 1, Velofollies, 14u00-15u00

About the Author