Top-10 voor Lukas op BK cyclocross @Lille

Top-10 voor Lukas op BK cyclocross @Lille

Op zaterdag nam Lukas deel aan het Belgisch kampioenschap veldrijden om en rond de vijver van de Lilse Bergen in het gelijknamige dorp Lille (provincie Antwerpen).

Na de grondige verkenning met de coach op woensdag, werd zaterdagmorgen nog een laatste keer de omloop verkend.  Alle fietsen klaar zetten, fiets kuisen van de verkenning, inschrijving, taken verdelen, … zo zijn twee uur snel om.

Coach Maarten nam de start en aankomstzone voor zijn rekening om Lukas bij te staan, kledij aan te nemen en de laatste tip te geven.   Twee materiaalposten werden bemand en alle materiaal naar de posten gebracht, klaar voor de start.

Een wedstrijd van vier ronden, goed voor iets meer dan een half uur.  Lukas miste wat zijn start, maar op het einde van de asfaltbaan, zat hij toch al op een tiende plek.  Goed op schema, maar toen ging het mis.  Bij het ingaan van een haakse linkse bocht naar het bos werd Lukas de kant ingeduwd door een concullega, net voor een bocht naar rechts.  Om erger te voorkomen moest Lukas voluit remmen en ging naar eigen zeggen ei zo na over kop.   Zijn achterwiel had door dit incident een slag gekregen en zo moest hij terug zijn weg verder zetten rond de 24e plek.

Hij kon de fiets wisselen in de tweede materiaalpost en had al een paar plaatsen goed gemaakt.  Nu kon hij voluit aan de achtervolging beginnen.  Uiteraard was de kopgroep al lang uit het zicht verdwenen.  Lukas bleef ronde na ronde plaatsen goed maken en een top-10 plaats leek toch nog mogelijk te worden.  Iets wat hij vooraf toch als doel had gesteld.

In de voorlaatste ronde nog even met een afsluitnadar problemen gekend en opgehouden geweest, maar toch kwam hij terug op een tiende plaats te zitten.  In de laatste ronde zat hij kort bij de achtste plaats en een sprint met drie zou daarover beslissen.   Maar Lukas zette aan en schoot uit zijn klikpedaal.  Lukas werd tiende op slechts twee seconden van de achtste plaats.

Lukas is echt wel tevreden met zijn tiende plek (46 dln):  “Ik had vandaag echt een goed gevoel en kon de hele wedstrijd het tempo aanhouden.  Als ik de rondetijden bekijk dan deed ik het wel goed, en zat er zeker nog iets beter in had ik als tiende het veld kunnen induiken.  In de eerste ronde een 16e tijd met het startincident, een vierde, achtste en vijfde tijd in de daaropvolgende ronden.  Ik heb echt genoten van deze wedstrijd en het was leuk dat het management van mijn nieuw team aanwezig was om mij aan te moedigen.  Ook dank aan mijn ouders en de familie Van Ingelgom voor de hulp in de materiaalpost.”  liet Lukas noteren een half uur na de wedstrijd.

Foto @JoGroenevinger

About the Author