Lukas Malezsewski kiest voor het Granville Factory Team

Lukas Malezsewski kiest voor het Granville Factory Team

De 14-jarige Lukas Malezsewski rijdt vanaf volgend seizoen voor het Granville Factory Team. 

De overstap van het Kalas Cycling Team 99 naar het team van manager Pascal Loquet was een logische keuze voor Lukas: “Omdat mijn voorkeur uitgaat naar mountainbike en mijn vorige team de nadruk legt op veldrijden en wegwedstrijden, koos ik voor een overstap naar het Granville Factory Team”.

Dat er op lange termijn gewerkt wordt, zien Lukas en zijn ouders als één van de sterkste punten van het team. “Samen werken aan de toekomst, daar ga ik voor!” vervolgt Lukas.

Hij kijkt ook uit naar de begeleiding door de teamcoach Maarten Gybels. “Gedurende de 6 jaar dat ik aan MTB-competitie doe, probeerde ik zelf te trainen zonder te weten hoe ik dat het beste deed. De overstap naar de nieuwelingen zie ik als het ideaal moment om met begeleiding te starten. Maarten ken ik al sinds ik mijn eerste stappen in de MTB-wereld zette. Bij mijn eerste wekelijkse trainingen in Aarschot in 2010 en de verplichte wieleropleiding van WBV was Maarten steeds aanwezig”.

Verder verwacht Lukas ook veel van de binnen- en buitenlandse stages, de technische clinics, de infoavonden … die het team organiseert.

Teamcoach Maarten Gybels is blij met de komst van Lukas. “Lukas is een renner met talent, wij helpen dit graag verder ontwikkelen. Steeds vanuit onze visie dat de lange termijn belangrijker is dan het resultaat op één dag” aldus de coach.

“Langs deze weg wil ik het Kalas Cycling Team 99 bedanken voor de toffe trainingen, de stages en de goede sfeer. Ook een woordje van dank aan La Bicycletta, mijn eerste team waar ik fantastische herinneringen aan overhoud” besluit Lukas.

Wij wensen Lukas een warm welkom in ons team en heel veel succes en plezier.

 

Palmares Lukas Malezsewski:

Belgisch kampioen MTB: 2014, 2015
Vlaams kampioen MTB: 2013, 2014, 2015
Provinciaal kampioen MTB: 2013, 2014, 2015

Winnaar eindklassement MTB Kids Challenge: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 en 2015
Winnaar eindklassement Kids Trophy: 2011, 2012, 2013

Sportkampioen gemeente Kortenberg: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

About the Author