Seizoenseinde BeNeLux Cup @Esh-sur-Alzette

Seizoenseinde BeNeLux Cup @Esh-sur-Alzette

Op 19 en 20 september ging in het Luxemburgse Esch-sur-Alzette de laatste wedstrijd van de BeNeLux cup door.

 

Nieuweling Jitse Van Thillo startte de wedstrijd vanop de 21ste plek en kon de hele wedstrijd rond de 20ste plek rijden. “Met het ingaan van de laatste ronde waren we nog met 4 tot iemand begon aan te vallen. Ik kon de eerste twee niet meer volgen maar kon wel elke keer terug aansluiten. Op het einde spurtte ik nog mee voor de 19de plek, maar ik had niet veel explosiviteit meer en werd geklopt. Zo eindigde ik op een 21ste plek” vertelt hij. Ewout Verhulst was 19de.

 

Bij de junioren eindigde Tom Van Ingelgom knap als 8ste van de 34 deelnemers. Emile Verhulst mocht op de tweede rij starten dankzij zijn UCI punten maar kon dit niet echt verzilveren: “het ging verschroeiend hard en het mindere trainingsvolume liet zich voelen…. Ik moest even terugschroeven maar op het einde van de eerste ronde kwam ik er al terug door”. Hij reed rond de 20ste plek en kon de hele wedstrijd stelselmatig opschuiven. “In de laatste klim zag ik nog een renner in de verte rijden. Ik gaf alles en even voor de laatste rechte lijn kon ik hem bijhalen. Ik was kapot maar in de spurt trok ik aan het langste eind. Ik kwam nog net tekort om een andere renner die aan het uitbollen was ook in te halen. Moe maar voldaan werd ik 13e”. Een mooi einde van het seizoen. Ook Thor Geluykens kon het seizoen tevreden eindigen. Hij had een week ziekte achter de rug en wou deze laatste wedstijd vooral genieten. Wat hem lukte. Hij eindigde als 25ste.

 

Bij de beloften was Nick Vanpol na de start vlot weg, maar moest daarna wat plaatsen vrij geven. Hij eindigde 14de (31 deelnemers U23 + Elite) en kwam als 6de belofte over de eindstreep.

 

Alle resultaten zijn hier te vinden:

U17

U19

U23

About the Author