Mooie resultaten @Langdorp

Mooie resultaten @Langdorp

Vorige zondag, 13 september, ging in Langdorp de voorlaatste manche van de Flanders XCO Series (Flanders Cup) door.

 

Bij de nieuwelingen nam Jitse Van Thillo een vlotte start, vanop de tweede rij dankzij zijn zevende plaats in het klassement. De eerste twee ronden waren echter niet denderend en hij moest enkele renners laten voorgaan. De daaropvolgende ronden ging het heel wat beter. “In de laatste ronde reed ik weg en eindigde zo op een mooie 11de plaats” aldus de atleet. Nieuweling Ewout Verhulst bemachtigde de 10de plaats.

 

Bij de junioren kwamen Thor Geluykens, Emile Verhulst en Tom Van Ingelgom aan de start. Thor Geluykens kwam net te kort voor een 3de plek en eindigde als vierde: “op het gemak gestart, na 1 ronde een val, maar daarna sloeg de motor aan en kon ik goed opschuiven” vat hij de wedstrijd samen. Emile Verhulst nam een vrij goede start waarbij hij top 5 kon rijden, maar daarna ging het wat minder “het eerste kwartier is mijn zwakste punt” weet de renner. “Ik verloor enkele plaatsen maar kon toch nog goed standhouden. In de voorlaatste ronde kon ik nog iemand inhalen, en ook  de renners op plek 6 en 5 kwamen in het zicht. Maar toen die versnelden besloot ik gewoon uit te rijden en eindigde ik op plek 8. Ik ben zeker tevreden want bij aanvang had ik minder verwacht” aldus Emile. Tom Van Ingelgom eindigde als 6de van de 23 deelnemers. In het algemeen klassement staat Emile op de derde plaats. Mooi! Tom bekleedt de 7de plek en Thor de 15de.

 

Bij de beloften stond Nick een zware opdracht te wachten. Door herexamens had hij niet veel kunnen trainen en zijn conditie was niet zo goed. Tijdens de start reed hij rond de 10de plaats, daarna kon hij nog drie plaatsen opschuiven en op het einde zat er mogelijks nog een vierde plaats in. Maar de laatste ronde kreeg hij krampen en reed de wedstrijd dan rustig uit en eindigde knap op de 7de plaats (17 deelnemers beloften en elite) en was daarmee ook de tweede belofte over de eindstreep. Goed gedaan! “Tot mijn verbazing had ik vandaag een superdag qua benen, al hield de conditie mij wel tegen om nog beter te doen” besloot Nick na afloop.

 

Alle resultaten zijn hier terug te vinden.

 

Op 4 oktober gaat de laatste wedstrijd van de Flanders XCO Series door in Ravels (Antwerpen).

About the Author