Laatste wereldbeker voor Nick @Val di Sole

Laatste wereldbeker voor Nick @Val di Sole

In het Italiaanse Val di Sole stond de laatste World Cup van het 25e UCI MTB seizoen op het programma.  Een fantastisch parcours met tweemaal een beklimming en twee afdalingen waarvan eentje op het spectaculaire 4X-parcours.  Het lokte veel toeschouwers, vooral vlak na de rock garden met de springbulten.  Ook de ambiance zat goed en het publiek had een ruim overzicht op de omloop.  Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor spannende wedstrijden.

Het aangekondigde regenweer bleef uit op zaterdag. De parcoursverkenning verliep goed voor Nick die zich de voorbije weken ook moest concentreren op zijn studies.  Op vrijdag was Nick samen met de support op het vliegtuig gestapt richting Verona.  Na een autorit van twee uren was het al bedtijd.  Onze uitvalsbasis lag op vijf minuten rijden van de omloop, dus was er maximale rust mogelijk.  “Verkenning verliep goed en ik kon alle lijnen testen.  Leuk parcours en voldoende afwisseling. Liever wat langere egalere klimmen, maar gevoel zit goed hier” meldde Nick na de verkenning.

Zaterdagnacht regende het aanhoudend, waardoor het parcours er ‘s morgens modderig en nat bij lag.  Onder een dikke mist vertrokken de 130 beloften (U23) voor de laatste Wereldbekerwedstrijd van dit seizoen.  Zoals steeds is het in de beginfase volgen en is opschuiven moeilijk.  Met nummerbord 100 zat Nick dus in de achterste gelederen van de wedstrijd.  “Ik voelde snel dat een goed resultaat er niet zou inzitten.  Wel was het genieten van de omloop, supporters en de ambiance op zo’n wereldbeker.  Maar ik had last van verzuring in de bovenbenen en kon niet voluit gaan. Jammer, want wou het seizoen mooi afsluiten. Na de rock garden reed ik lek en werd dus opnieuw terug geslagen.  Een ronde later weer lek achteraan en dus game over.” doet Nick zijn relaas.

Dit seizoen was echt een ervaring bij de beloftenreeks,en ik kijk nu al uit naar volgend seizoen.  Ik ga snel met onze coach samen zitten om de voorbereiding op volgend seizoen te bekijken.  Met de Olympische Spelen in Rio vallen de belangrijke afspraken zoals EK en WK vroeger dan gewoonlijk, en dat vraagt dus ook een aangepaste voorbereiding deze winter.” besluit Nick.

About the Author