Benelux Cup @Landgraaf

Benelux Cup @Landgraaf

Op zaterdag 22 en zondag 23 augustus, ging in een zonovergoten Landgraaf een nieuwe manche van de Benelux Cup door.

 

Op zaterdag kwamen onze nieuwelingen Ewout Verhulst en Jitse Van Thillo aan start. Beiden zetten ondanks het warme weer een prachtprestatie neer. Ewout behaalde een 17de  plaats en Jitse was 19de van de 63 deelnemers. Knap gedaan! Bij de eerstejaars nieuwelingen was hun prestatie goed voor een 4de en 5de plaats. Super!

 

Op zondag reden dan onze junioren Tom Van Ingelgom, Emile Verhulst, Thor Geluykens en Vincent Van de Perre hun wedstrijd.

Tom Van Ingelgom bleef wat achter in de start, maar kon ronde na ronde renners inhalen en eindigde heel knap op de 7de plaats. Hij was de 2de eerstejaars junior.

Emile Verhulst mocht dankzij de in Denemarken (Naestved) gescoorde UCI punten starten op de tweede rij. Helaas bracht dit geen voorsprong, de start ging niet vlot voor Emile die onmiddellijk op achtervolgen werd aangewezen. Het werd een oefening in tempo vinden en doseren. In de laatste en vierde ronde kon hij toch nog wat opschuiven en eindigde zo nog op de 15de plaats. In een reactie liet hij weten: “Na de slechte start voelde ik direct dat dit mijn dagje niet zou worden. Een resultaat waar ik vooraf natuurlijk niet op hoopte maar ik zit al eerder met mijn gedachten bij seizoen 2016”.

Ook Thor Geluykens had een mindere dag: “ik moest nog wat wakker worden de eerste twee ronden, maar nadien betere benen gevonden”. Toch kon ook hij in de laatste ronden nog naar voren schuiven en eindigde op de 14de plaats, net voor Emile.

Vincent Van de Perre had een pechdag en werd met 1 ronde achterstand uit de wedstrijd gehaald.

 

Onze U23 renners kwamen niet aan start. Nick Vanpol reed zijn laatste wereldbeker wedstrijd van dit jaar in Val di Sole (Italië).

 

Alle resultaten van de Benelux Cup zijn hier terug te vinden

About the Author